Toppariparilta vahva esitys – Joona Toivio on noussut ryminällä yhdeksi Huuhkajien tärkeimmistä lenkeistä: ”Futiksen pelaaminen tuntuu aika hiton hyvältä”

© Kuva: Juha Tamminen

EM-kasintojen aikana Joona Toiviosta on kasvanut ottelu ottelulta tärkeämpi pelaaja Huuhkajille. Nyt kun tuttu aisapari Paulus Arajuuri oli sivussa loukkaantumisen takia, Toivio johti puolustuslinjaa varmuudella vierellään Sauli Väisänen.

Alussa Suomen pelissä oli pientä hermostuneisuutta. Se ei kuitenkaan huolettanut Toiviota.

– Siinä tuli pari helppoa virhettä meille, ja päästimme heidät vastahyökkäyksiin. Mitä pidemmälle peli meni, niin sen paremmin homma lähti rullaamaan. Ei minulla silti mitenkään pelokas fiilis ollut siitä alusta. Ihan luottavainen olo oli, Toivio kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Toivio on noussut karsintojen edetessä elintärkeäksi pelaajaksi Huuhkajille. Myös mies itse nauttii tällä hetkellä pelaamisesta täysin rinnoin.

– Sanotaan näin, että futiksen pelaaminen tuntuu tällä hetkellä aika hiton hyvältä. Kroppa ja pää ovat kunnossa ja homma kulkee, niin on tämä siistiä. Moni on sanonut ja kyllä itsekin olen sitä mieltä, että pelaan tällä hetkellä elämäni parasta jalkapalloa, Toivio myönsi.

Huuhkajat piti lopulta nollapelin Turussa, kun Armenia kaatui komeasti maalein 3-0. Toivion vierellä pelannut Sauli Väisänen lähti peliin omana itsenään, ei Arajuuren paikkaajana.

– En lähtenyt täyttämään Arajuuren saappaita. Olen Sauli ja Paulus on Paulus. Me olemme molemmat hyviä jalkapalloilijoita, ei siinä sen kummempaa. Paukku on toki todella tärkeä pelaaja meille, mutta teemme tätä juttua yhdessä ja nyt oli minun vuoroni pelata, Väisänen kertoi.

– Kyllä siitä Bosnia-pelistä oli apua, että saimme siellä jo pelata vähän aikaa. Hyvin meillä meni, kommunikaatio toimi. Sauli pelasi hyvän pelin, Toivio kehui.

Väisäsen kommenteista oli helposti luettavissa joukkueen vahva henkinen tila, ja se että Toivion vierellä on helppo onnistua. Vaikka Bosnia-tappio nostatti ehkä joissain kannattajissa pientä paniikin poikasta, joukkueessa ei sellaista koettu.

– Ei se, että pelasimme yhden huonon pelin tuohon väliin, niin todellakaan vienyt meidän itseluottamusta. Bosnia oli todella hyvä ja me pelasimme siinä huonon pelin.

Toivion mukaan selkeä voitto Armeniasta oli osoitus joukkueen lujuudesta.

– Mielestäni tämä oli todella iso juttu. Muutama johtohahmo oli poissa, ja kyllä se näyttää tämän joukkueen vahvuuden. Meillä on kuitenkin aika leveä rinki ja paljon laatua. Ja tämä fiilis, mikä tässä joukkueessa on, Toivio hehkutti.

Toivio ja Väisänen pelasivat erinomaisesti yhdessä, vaikka kokemusta yhdessä pelaamisesta ei niin paljon löydykään.

– Teemme tätä ammatiksemme, joka päivä treenaamme ja peleihin menemme tekemään parhaamme, sitten katsotaan miten käy, ja meillä on käynyt aika hyvin viime aikoina. Totta kai tämä oli iso peli, ehkä yksi suurimmista Suomen maajoukkueen historiassa, että siinä mielessä oli ehkä paineita, mutta ei sitä pelin aikana tunne, Väisänen totesi.

Armenia-voitto oli iso askel kohti EM-kisoja.

– On jotenkin todella hienoa huomata, että olemme koko kansan kanssa yhdessä menossa sinne kisoihin, Väisänen tunnelmoi.

Toivion rinnalla on tällä hetkellä helppo onnistua. Väisänen löikin Armeniaa vastaan kovat näytöt pöytään tulevia pelejä silmällä pitäen. Varmaa tuntuu tällä hetkellä olevan se, että Toivio on kasvanut Huuhkajien puolustuslinjan johtajaksi. Vierellä voi pelata kuka tahansa, ja homma toimii.

Juho Hirvonen, Turku
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.