Yle: Helmarien maaliennätystä hätyyttelevä Linda Sällström vaatimattomana: ”Laura ihan omassa kategoriassaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarien 31-vuotias hyökkääjä Linda Sällström onnistui kahdesti maalinteossa, kun Suomi kaatoi syyskuun alun EM-karsinta-avauksessaan vieraissa Albanian 3-0. Tänään samat maat kohtaavat toistamiseen, tällä kertaa Vaasassa.

Jos Sällström uusisi kahden maalin ottelunsa, tekisi hän suomalaista jalkapallohistoriaa nousemalla Laura Österberg Kalmarin rinnalle naisten A-maajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Österberg Kalmari teki 130 maaottelussa 41 maalia, kun Sällströmille on osumia koossa 39, kaikkiaan 98 pelatussa ottelussa.

Reilu viikko sitten Sällström vietti kahden maalin iltaa myös seurajoukkueessaan, kun hän teki kaksi maalia Marseillen verkkoon Ranskan pääsarjassa. Sällströmin joukkue on Paris FC.

Österberg Kalmarin ohittaminen kaikkien aikojen maalitilastossa vaikuttaisi olevan vain ajan kysymys, mutta siitä huolimatta Sällström esiintyi Ylen haastattelussa erittäin vaatimattomana. Itseään hyökkääjä ei jalustalle nosta, vaan korostaa Österberg Kalmarin ansioita suomalaisessa jalkapalloilussa (Ylen koko jutun voi lukea täältä).

– Tietenkin sitä voisi sanoa, että en ajattele ennätystä. Että se tulee, kun on tullakseen. Mutta mitä lähemmäksi tuo rajapyykki tulee, sitä enemmän sitä miettii, Sällström totesi Ylelle.

– Vaikka tekisin enemmän maaleja kuin Laura Kalmari maajoukkueessa, niin mielestäni Laura on ihan omassa kategoriassaan. Hän on kaikkien aikojen paras hyökkääjä naisten maajoukkueessa.

Sällströmillä voisi olla maaleja ja saavutuksia paljon enemmänkin, mutta vuosina 2012-2014 hän koki peräti kolme vakavaa polvivammaa.

– Muutama vuosi sitten, kolmannen polvivamman jälkeen, mietin pelaanko jalkapalloa enää ollenkaan. Nyt yhtäkkiä olen tällaisessa asemassa, Helmarien tähtihyökkääjä muistutti.

– Mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä. Toivottavasti annan heille, jotka joutuvat kamppailemaan vastoinkäymisten kanssa uransa aikana, edes vähän toivoa. Asiat voivat kääntyä.

Ottelu Suomi-Albania alkaa kello 19, ja sitä voi seurata Ylen TV2:ssa. Lähetys alkaa kello 18.45.