Cristiano Ronaldo sai aikaan Portugalille uskomattoman käänteen – karsintasaldo yhä tahraton

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Portugali on ensi kesän EM-turnauksessa läsnä puolustamassa euroopanmestaruuttaan. Asia varmistui sunnuntaina, kun Portugali kaatoi vieraissa Luxemburgin nihkeästi maalein 2-0. Näin Portugalista tuli seitsemästoista EM-kisapaikkansa varmistanut maa.

Portugalin avausmaalin teki Bruno Fernandes, kun pelattiin ottelun 39. minuuttia. 2-0 -maalin suti maaliviivan tuntumasta verkkoon Cristiano Ronaldolle 86. minuutilla. Maali oli Cristiano Ronaldon maajoukkueuran 99:s.

Voitto sinetöi Portugalin kisapaikan oman karsintalohkonsa kakkosena. Ukraina oli varmistanut kisapaikan ja lohkovoiton jo aiemmin.

Portugalin maajoukkuehistorian ylivoimaisesti paras maalintekijä on ollut maansa karsintamenestykselle huikean käänteen tehnyt pelaaja. Portugali on pelannut Cristiano Ronaldon ammattilaisuran aikana kahdeksat arvokarsinnat, ja on selviytynyt joka kerta lopputurnaukseen. Ennen Cristiano Ronaldon aikakautta Portugali selviytyi arvoturnaukseen kuudesti, yhteensä 28 yrittämällä.

Aikana ennen Ronaldoa kisapaikka heltisi siis 21 prosentilla karsintakerroista, kun Ronaldon aikana saldo on sataprosenttinen. Toki laajennettujen kisojen aikakaudella mukaanpääsy on hieman helpottunut, mutta on Juventus-tähden saldo silti huima. Varsinkin, kun Cristiano Ronaldo on vielä tehnyt näissä kahdeksissa karsinnoissa 61 maalia.

Kaikkiaan ensi kesän EM-turnaus on Cristiano Ronaldon osalta jo yhdeksäs arvoturnaus, sillä vuoden 2004 EM-kisoihin Portugali pääsi isäntämaana automaattisesti mukaan.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!