Helmarien puhdas EM-karsintasaldo särkyi tiistaina, kun Portugalin lätäkköiseltä ja mutaiselta kentältä oli tuomisina tasapelipiste. 1-1 -tasapelikin tuntui sikäli lähes voitolta, että Suomen tasoitusmaali syntyi vasta aivan ottelun lopussa. Sen viimeisteli kulmapotkusta maalin edustalta Linda Sällström.

– Alku oli vaikea. Kenttä oli vaikea pelattava, mutta Portugali hallitsi olosuhteet paremmin kuin me, hyökkääjä totesi Helmarien Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

– Ekalla puoliajalla olimme koko ajan askeleen jäljessä, mutta toinen puoliaika oli minun mielestäni meidän hallintaa. Yksi puoliaika molemmille joukkueille, ja tuloksena 1-1. Tärkeintä oli, ettei Portugali vienyt tästä kolmea pistettä.

Päävalmentaja Anna Signeulin tunnelmat olivat kaksijakoiset.

– Kun maali syntyy 90. minuutilla, on 1-1:een tyytyväinen. Halusimme kuitenkin voittaa tämän pelin, joten olemme vähän pettyneitä.

– Uskoimme voivamme voittaa tämän pelin, mutta pelin edistyessä avausjaksolla emme päässeet tarpeeksi lähelle heitä. Siitä, miten pelaajat pelasivat toisella puoliajalla, olen erittäin ylpeä. Blokkasimme todella paljon laukauksia, Signeul huomautti.

Valmentaja Signeul jakoi kiitoksia etenkin Helmarien puolustuslinjalle. Portugali saa puolestaan kiittää tasapelistään myös hyvin pelannutta maalivahtiaan Ines Pereiraa. Pereira torjui avausjakson puolivälissä yläriman alta Sanni Franssin tulisen laukauksen ja pelin viimeisellä varttitunnilla alakulmasta Ria Ölingin hyvän kokeilun.