HJK:sta tuttu Alfredo Morelos on hirmuiskussa – Steven Gerrard pitää ”El Bufalosta” kiinni kynsin ja hampain: ”Hän ei ole myytävänä mistään hinnasta!”

© Kuva: Getty Images

Suomen suurimmassa seurassa HJK:ssa Veikkausliigaa kausina 2016 ja 2017 pelannut ja Klubista skotlantilaiseen jättiseuraan Rangersiin kesken viimeisen Suomen-kautensa siirtynyt kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos on tulikuuma nimi maailmalla.

23-vuotias Morelos on tehnyt Eurooppa-liigan otteluissa (karsinnat ja lohkovaiheen pelit) tällä kaudella jo huimat 13 osumaa 13 ottelussa. Torstaina ”El Bufalo” viimeisteli joukkueensa molemmat maalit puskemalla, kun Rangers pelasi Eurooppa-liigassa 2-2-tasapelin hollantilaisen Fyenoordin kanssa.

Samalla Morelosista tuli ensimmäinen Rangersin pelaaja, joka on onnistunut tekemään maalin neljässä peräkkäisessä europelissä.

Jo ennen torstain ottelua Rangersin brittimanageri, Liverpoolin legenda Steven Gerrard sanoi, ettei edes 50 miljoonan punnan tarjous houkuttaisi häntä myymään Morelosta tammikuun siirtoikkunassa.

Gerrard on sanonut useasti, ettei Puhveli ole myytävänä. Sitä mieltä hän edelleen.

– Joko uskotte minua nyt? Hän ei ole myytävänä. Hän ei ole myytävänä mistään hinnasta! Jos annatte Buffille (Morelos) sen kaltaista tarjoilua kuin Ryan Kent tasoitusmaalissa, hän tekee maaleja – niin yksinkertaista se on, Gerrard sanoi The Guardianin mukaan.

Torstaina Morelos rikkoi Henrik Larssonin ennätyksen yhden kauden aikana skotlantilaiselle seuralle europeleissä tehdyissä maaleissa. Larsson tykitti 12 euromaalia Celticille kaudella 2012-13.

Voiton myötä Rangers nousi G-lohkon kärkeen. Jos Gerrardin miehistö pelaa edes tasapelin Young Boysia vastaan lohkovaiheen päätöskierroksella, skotlantilaisjoukkue varmistaa jatkopaikkansa 32 parhaan joukkoon.

Korjaako HJK jättipotin?

Viime kaudella 30 Skotlannin liigapelissä 18 maalia iskeneen Morelosin seuraava siirto toisi rahaa myös HJK:n kukkaroon. Yleisenä uskomuksena on, että HJK saa Morelosin seuraavasta siirrosta kymmenen prosenttia.

Jos vaikkapa Gerrardin väläyttämä 50 miljoonan punnan siirtosumma toteutuisi jossakin vaiheessa, Klubi nettoaisi siirrosta huimat viisi miljoonaa euroa. Floppikauden Veikkausliigassa pelanneelle helsinkiläisseuralle summa olisi valtava. Klubin viime kauden pelaajabudjetti oli 1,55 miljoonaa euroa.

Tällä kaudella Morelos on viimeistellyt 13 liigapelissä jo yhdeksän maalia. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa verkko on heilunut maalitykin toimesta viidesti samassa määrässä pelejä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!