Paljon on puhuttu syksyn aikana vaikkapa Erling Braut Hålandin, Robert Lewandowskin ja Karim Benzeman mahtavista maalivireistä. Kenties hieman pienemmälle huomiolle on jäänyt Romelu Lukakun vauhti Internazionalessa.

Lukaku teki koko viime kaudella Manchester Unitedille 15 maalia 45 ottelussa. Nyt koossa jo 11 maalia, vaikka pelejä on pelattuna vasta 17. Siirto Italiaan näyttää totisesti tehneen belgialaiselle hyvää.

Lukakun maaleista kymmenen on siirtynyt Serie A:ssa. Keskiviikkona hän avasi maalitilinsä myös Mestarien liigassa, kun Prahassa Slavian kotikentällä nähtiin todellinen Romelu Lukaku show. Lukaku teki itse yhden maalin ja syötti kaksi, kun Inter haki Tshekistä 3-1 -voiton.

Lukakun maalissa hän karkasi puolustajilta, kiersi itsevarmasti vastaan tulleen maalivahdin ja juoksi pallon kanssa kohti maalia pamauttaen pelivälineen voimalla tyhjään verkkoon kahdesta metristä. Erityisesti säväyttivät kuitenkin kaksi Lautaro Martínezille tehtyä esityötä.

Ensimmäisessä argentiinalaisen maalissa Lukaku voitti juoksukilpailussa puolustajat, haastoi apuun tulleita prahalaisia menestyksekkäästi rangaistusalueen reunalla ja löysi tarkalla syötöllään Martínezin maalin edestä. Esityö oli kerrassaan hieno, mutta toinen maalisyöttö oli kaikessa erikoisuudessaan niin upea, että se riitti aina UEFA:n ”Skill of the day” -valintaan päivän parhaana taidonnäytteenä.

Lukaku oli puolustajien ahdistelemana, mutta siitä huolimatta hän onnistui löytämään täydellisen tarkalla syötöllään Martínezin rangaistusalueelta. Näin kävi, kun hän lähetti pallon matkaan lähes seisovilta jaloilta vasemman jalan ulkosyrjällä. Upeampaa syöttöä on vaikeaa hakea.

Inter ⭐⭐

@Inter_en
😱 | That swerve, that precision 🤤

@RomeluLukaku9 🎯

#ForzaInter ⚫🔵

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
⚫️🔵 Romelu Lukaku's outrageous outside of the foot assist wins Skill of the Day! 🔥🔥🔥

#UCL | @Mastercard

Lukaku ja Martínez ovat todella löytäneet toisensa upeasti ja saatelleet Interin vahvaan uuteen nousuun. Molemmat ovat tehneet alkukauden aikana 11 maalia.

Squawka

@Squawka
Lukaku
Lukak
Luka
Luk
Lu
L
La
Lau
Laut
Lauta
Lautar
Lautaro

What a duo. 🖤💙

26-vuotiaan Lukakun tehokkuudessa ei sinänsä ole mitään uutta, sillä hän on mättänyt urallaan jo huikeat 250 maalia, joista 52 maajoukkueessa pelatuissa 84 ottelussa. Keskiviikkoiset upeat esityöt kertovat kuitenkin omaa selkeää kieltään siitä, kuinka teknisesti taitava ja monipuolinen pelaaja Lukaku on. Sitä ei välttämättä ole osattu kaikkialla arvostaa.

Squawka

@Squawka
Romelu Lukaku has now scored 250 goals across all competitions for club and country.

He's only 26 years old. 🔥