Huomasitko Huuhkajien erikoisen tuuletuksen? Teemu Pukki selitti, mistä oikein oli kyse

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien joukkue repesi riemuun, kun Teemu Pukki iski rangaistuspotkusta 2-0-lukemat perjantai-illan EM-karsintapelissä Liechtensteinia vastaan.

Pukki osui 64. minuutilla 11-metrisestä ja lähti sen jälkeen sivurajan tuntumaan tuulettamaan osumaansa.

Kotkalaishyökkääjän piirittivät pian niin kentällä olleet kuin ottelua vaihdosta seuranneet joukkuetoverit. Kun rykelmä hälveni, pelaajat muodostivat ringin, jonka yhtenä lenkkinä oli joukkueen fysiikkavalmentaja Jari-PekkaGene Keurulainen, suomalaisen maajoukkuejalkapallon elävä legenda.

Keurulainen, 63, toimii Markku Kanervan valmennustiimissä sekä valmennustiimin jäsenenä että fysioterapeuttina.

Tuuletuksessa pelaajat ja Keurulainen menivät pystyasennosta kyykkyyn ja nousivat sieltä räjähtävällä voimalla. Pukin mukaan tuuletusta oli virelty kasaan jo aiemmin, ei suinkaan ennen Suomen 3-0-voittoon päättynyttä Liechtenstein-ottelua.

– Silloin Italiaa vastaan suunnitelimme, että jos tulee maali, niin tehdään tuo Genen japanilainen tuuletus. Mutta nyt se tuli vaan aika intuitiona. Siinä oli koko joukkue ja huudettiin Gene siihen vetämään se, Pukki selitti.

– Se on meidän tuollainen aamuverryttelyliike, siitä on tullut pieni juttu nyt.

Pukki halusi kiittää Keurulaista, mutta myös muita taustoja näiden panoksesta ja sitoutumisesta projektiin, jonka seurauksena Suomi pelaa ensi kesänä EM-lopputurnauksessa historiansa ensimmäistä kertaa.

– Kaikki nämä pitkäaikaiset mitkä tässä ovat, Paavo Leiramo, Gene ja kaikki muutkin taustat ovat olleet pitkän aikaa yhdessä. Kaikki ovat olleet tässä joukkueessa pidemmän aikaa kuin minä, niin onhan tämä iso juttu heille. Se on myös yksi osa, keille me teemme tätä. Halusimme, että hekin pääsivät vielä kokemaan tämän. Ihan huikeita tyyppejä kaikki. Ja tietty Gene on vielä omanlainen taikurinsa, Pukki suitsutti.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen