Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky saapui viimeisten joukossa median tentattavaksi upean Liechtenstein-voiton jälkeen. Markku Kanerva oli väläytellyt lauantaille harjoituksia, mutta Hradeckylla oli muuta mielessä.

Suomi voitti Liechtensteinin 3-0 ja varmisti paikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen. Hradeckyn mukaan nyt on juhlan aika.

– Tämä on ensimmäinen ja viimeinen olut, meillä on tulossa Kreikkaa vastaan peli. Ai tässä ei ole kameroita, kukaan ei näe minun pokerinaamaani, Hradecky vitsaili olutpullo kädessään.

Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa, että joukkue pitää lauantaina harjoitukset, mutta pelaajat saavat päättä harjoitusten sisällön. Muun muassa Pyry Soiri ehdotti toimittajille, että futistennis voisi olla hyvä aktiviteetti. Hradeckylla oli muuta mielessä.

– Ja vi*tut on, hän uhkaili jo, että puoli kahdelta lähtee bussi keskustasta hotellille, mutta ehkä se oli vaan joku trolli. Ymmärsin niin, että bussi lähtee puoli kahdelta (lauantaina) Kalastajatorpalta lentokentälle. Jos se on väärin ymmärretty, niin sori vaan, se on ainoa info, mikä minulla on, Hradecky sanoi naureskellen.

Huuhkajien historian ensimmäinen arvokisapaikka (jos olympialaisia ei lasketa) merkitsi todella paljon Suomen A-maajoukkueen entiselle huoltajalle Gunnar Yliharjulle. Yliharju kertoi aiemmin Ylen A-studion haastattelussa, että kisapaikka olisi täydellinen 80-vuotislahja. Yliharju tuli ottelun jälkeen Huuhkajien pukukoppiin, ja kohtaamisessa riitti Hradeckyn mukaan tunnetta.

– Me näytimme jo sen videon (A-studio) matsipalaverissa. Kaikille Gunnar Yliharjuille Suomessa tämä on pelattukin. He ovat odottaneet sitä niin pitkään. Olemme saaneet niin hienoja viestejä esimerkiksi syöpäosastolta, että parantuminen on mennyt nopeammin, kun olemme pelanneet niin hyvin, niin kyllä tämä merkitsee ihmisille niin paljon.

– Siitä asti kun pelasin ensimmäisen A-maaotteluni vuonna 2010, niin tämä on ollut suuri unelma, Hradecky kertoi.

Kuten hyviin tapoihin kuuluu, vietiin päävalmentaja Markku Kanerva suihkuun matsin jälkeen. Hradeckyn mukaan ainakin kaksi maalia iskenyt Teemu Pukki oli Kanervaa saattamassa suihkuun, eikä valmentaja pannut vastaan.

– Taisi ”Rivellä” olla aika itsevarma olo, kun hänellä oli toinen puku mukana. Ei se varmaan halua sitä kenellekään paljastaa, mutta aika ovelasti se sen teki. Hieno luotto hänellä oli joukkueeseensa, Hradecky naureskeli.

Hradecky uskoi Islannin olleen inspiraation lähde suomalaisille. Islanti eteni upeasti edellisiin vuoden 2018 MM-kisoihin. Kisoissa Islanti pääsi aina jatkopeleihin asti ja pudotti muun muassa Englannin jatkosta.

– Unelmat elää. Kyllä jatkossakin saa unelmoida. Ennen kaikkea on hienoa nähdä Suomi arvokisoissa. Tulosta me mennään sinnekin tekemään. Unelmalohko voisi olla vaikka Tshekki, Slovakia ja Saksa, Bayer Leverkusenin tähtivahti sanoi.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!