Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen EM-kisapaikka on villinnyt suomalaisia perjantai-iltana ympäri maan ja sosiaalisessa mediassa. Uroteko on saanut myös muiden lajien ystävät iloitsemaan, ja tästä oivana esimerkkinä toimi kotimaisen Jääkiekkoliigan HIFK-SaiPa-ottelua seuranneiden ihmisten reaktiot.

Kun Helsingin hallin kuuluttaja ilmoitti Liechtenstein-pelin tuloksesta ja jumbotronilla näkyi jalkapalloihmisten ilakointia, repesi tunnelma HIFK:n kotihallissa kattoon.

– Jos voit johonkin paikkaan ottaa aikalisän niin ota se siihen paikkaan, kun Huuhkajat varmistaa EM-kisapaikan! Koko Helsingin jäähalli aikalisän ajan taputuksien säestämänä: ”SUOMI! SUOMI! SUOMI!” Suuret onnittelut Huuhkajille! oheisen videon postannut Telian Twitter-tili riemuitsi.

Hassu sattuma oli se, että SaiPa tosiaankin otti aikalisän sen ottelunsa loppuhetkillä samoihin aikoihin, kun Huuhkajien peli oli loppunut.

Suomen 3-0-voitossa isännille osuivat maalitykki Teemu Pukki kahdesti ja uransa avausmaalin niitannut Jasse Tuominen kerran.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”