Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi eteni historiallisesti jalkapallon EM-kisoihin, kun se päihitti karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussaan Helsingissä Liechtensteinin lukemin 3-0. Voitolla Huuhkajat sinetöi paikkansa lohkokakkosena.

Juha Pirinen, miltä kuulostaa lause: Suomi on varmistanut paikkansa vuoden 2020 EM-kisoissa?

– Aivan uskomattomalta. Ihan sairaan upeata ja hienoa koko suomalaisen jalkapalloilun kannalta ja koko kansalle. Perjantai-ilta ja kaikkea. Ihan sairasta.

– Ei sitä tajua, kuinka paljon ihmiset ovat katselleet tätä tv:stä ja olleet toreilla. Aivan mahtavaa, koko ratkaisuottelun vasempana pakkina luutinut Pirinen hehkutti SuomiFutis-sivustolle.

Huuhkajat lähti otteluun todella latautuneena. Pirisen mukaan se ei mennyt missään vaiheessa kuitenkaan yli.

– Yritimme pitää homman niin, että ei tule mitään ylilatautumista. Valmistauduimme mahdollisimman perinteisesti, mutta totta kai jokainen tiesi, minkälainen ottelu oli luvassa.

– Koko viikon on ollut erityinen tunnelma. Heti tuli se fiilis, että hoidetaan homma ja vihelletään itse se homma poikki. Keskittyminen on ollut koko ajan hyvää, mutta aina on se mahdollisuus, että vastustaja pystyy kiusaamaan. Onneksi teimme maalin ensimmäiselle puoliajalle. Loimme tilanteita ja tokalla jaksolla naulasimme pelin, Pirinen summasi ottelun.

Ennen ottelua joukkueen pukukopissa kuultiin koskettava puhe.

– ”Jolle” (Joel Pohjanpalo) piti puheen. Hän piti huikean puheen, josta tuli fiilis, että nyt mennään ja voitetaan tää homma.

Pirinen ei peitellyt tyytyväisyyttään, että sai pelata koko ottelun.

– Oli jäätävän iso kirsikka kakun päälle. Tuntuu tosi hyvältä olla mukana, mutta se että pääsee vielä pelaamaan, on aivan mahtavaa. Näitä pelejä ei tule ikinä liikaa pelattua. Nyt sai sitten olla mukana ikimuistoisessa pelissä.

Vasen puolustaja ei osannut sanoa mielipidettään, mikä kisakaupunki kaikista mahdollisista olisi hänelle mieleen.

– Aika pahan heitit. Niin monta vaihtoehtoa… Ihan sama minne, mä olen valmis, Pirinen vakuutti.

Vaikka Suomi on varmistanut paikkansa jo kisoihin, kohtaa se karsintojen päätöspelissä vielä maanataina Kreikan. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”

Jesse Happonen, Helsinki