Huuhkajien joukkue nyt valmis – joukkueeseen tuli vielä kaksi täydennystä puolustukseen

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona Albin Granlundin sekä Daniel O’Shaughnessyn mukaan joukkueeseen. Nyt Huuhkajien joukkue pitäisi olla valmis tuleviin karsintaotteluihin.

Granlundin osallistuminen oli vaakalaudalla vielä viime viikolla. Silloin Kanerva kertoi joukkueen nimeämisen yhteydessä, että Granlundin tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Örebron laitapuolustaja on kärsinyt takareisivammasta. Granlund oli poissa kokoonpanosta Örebron viimeisestä sarjaottelusta ennen maajoukkuetaukoa. Granlund kuitenkin harjoitteli muun joukkueen mukana alkuviikosta, ja pelikunnon on todettu olevan riittävä.

Granlund on kuulunut Huuhkajien runkopelaajiin EM-karsinnoissa. Granlund tuskin nousee suoraan Huuhkajien avaukseen, mutta vaihdosta minuutteja saattaa tullakin. Montreal Impactin Jukka Raitala ja Tromsøn Juha Pirinen ovat näillä näkymin nokkimisjärjestyksessä edellä. Huuhkajien ryhmästä jäi jo alunperin pois loukkaantumisen takia luottopuolustaja Jere Uronen.

Joel Pohjanpalo loukkasi nilkkansa maanantain harjoituksissa ja joutui jäämään ryhmän ulkopuolelle. Kanerva nimesi Pohjanpalon tilalle tiistaina Hollannin pääsarjassa pelaavan Fortuna Sittardin hyökkääjä Rasmus Karjalaisen.

Viimeiset lisäykset ryhmään nähtiin puolustukseen, kun ryhmään liittyi myös ensimmäistä kertaa näissä karsinnoissa HJK:n puolustaja Daniel O’Shaughnessy. Myös O’Shaughnessy harjoitteli joukkueen kanssa jo aiemmin viikolla.

O’Shaughnessy pelasi tällä kaudella Veikkausliigaa 19 ottelussa, joissa tuli myös kaksi maalia. O’Shaughnessy debytoi A-maajoukkueessa Hans Backen alaisuudessa tammikuussa 2016. Kanervan alaisuudessa HJK:n puolustaja on nähty Jordaniaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa tammikuun leirillä vuonna 2018.

Suomi kohtaa Liechtensteinin perjantaina Telia 5G Areenalla kello 19.00. Karsintojen päätösottelu pelataan maanantaina, kun Suomi matkustaa Kreikan vieraaksi.

Huuhkajien joukkue

Maalivahdit:
Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Anssi Jaakkola

Puolustajat:
Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Sauli Väisänen, Leo Väisänen, Juha Pirinen, Jukka Raitala, Albin Granlund, Daniel O’Shaughnessy

Keskikenttä ja hyökkäys:
Jasse Tuominen, Fredrik Jensen, Robert Taylor, Teemu Pukki, Joni Kauko, Tim Sparv, Robin Lod, Glen Kamara, Thomas Lam, Rasmus Schüller, Simon Skrabb, Pyry Soiri, Rasmus Karjalainen