Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri kamppaili kuntoutuakseen perjantain elintärkeään otteluun − ”Taistelin kelloa vastaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Paulus Arajuuri on Suomen jalkapallomaajoukkueen onneksi kuntoutunut Bosnia ja Hertsegovina -ottelussa tulleesta polvivammastaan. Hän pystyi pelaamaan viime sunnuntaina seurajoukkueessaan Pafosissa täydet 90 minuuttia.

Arajuuren kuntoutuminen perjantain Liechtenstein-otteluun oli taistelua aikaa vastaan.

– On ollut iso taisteleminen kelloa vastaan. Pitkä kuukausi tässä välissä, olen painanut paljon hommia salilla. Vamman arvio oli 4−6 viikkoa. On ollut ylä- ja alamäkiä. Olen tosi onnellinen, että saan olla äijien kanssa täällä, Arajuuri kertoo iloisena Suplan Week of Football -podcastissa.

Topparin mielestä 1−4-tappio Bosnialle vieraissa oli hyvä herätys joukkueelle. Sen jälkeen Huuhkajat kaatoi Armenian Turussa.

– Tuli kunnolla turpaan Bosnia-pelissä, niin joutui katsomaan syvälle peiliin. Täytyi muistaa, missä olemme hyviä ja mikä meistä tekee vahvoja. Äijät onnistuivat kääntämään sen vahvuudeksi ja pelasivat huikean Armenia-pelin.

Arajuuri on aina haaveillut sellaisesta yhteishengestä, mikä Huuhkajissa vallitsee tällä hetkellä.

– Täällä on sellainen joukkuehenki, mistä olen aina unelmoinut, että joukkueessa olisi. Tämä on harvinaista ja monet meistä ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta.

Arajuuri jakaa kiitosta koko Huuhkaja-joukkueen suuntaan.

– Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen tästä koko joukkueesta, että olemme pistäneet itsemme tähän asemaan. Ja totta kai kaikesta mitä tässä ympärillä on ollut, tämä on ihan älyttömän siistiä. Perjantaista tulee varmasti ikimuistoinen, mutta pelataan ensin ja jutellaan sitten. Innoissani odotan perjantaita, Arajuuri kiittelee.

Nykyään kyproslaisessa Pafos FC:ssä pelaava Arajuuri kertoi syitä, miksi hän siirtyi juuri Kyprokselle.

– Halusin kokeilla Euroopan top-5 sarjoissa pelaamista, mutta sieltä ei paikkaa avautunut. Halusin kokeilla jotain uutta. Aluksi en ottanut tuota Kypros-vaihtoehtoa tosissaan, mutta mitä enemmän kuulin ja otin selvää siitä juttelemalla kavereille, niin sitä enemmän kiinnostuin. Pitää tehdä elämässä asioita, josta on innoissaan.

Arajuuri avasi myös lempinimensä ”soturi” taustoja.

– Varmaan pääosin siitä, että pyrin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Keskuspuolustajana fysiikka on ollut aina vahvuuteni. En ole välttämättä ollut se teknisesti vahvin pelaaja, huipulla pitää tiedostaa omat vahvuudet, Arajuuri kertoo.

Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa (https://viaplay.fi/) vietetään EM-etkoja perjantaiaamusta 15.11. lähtien Huuhkajat-aiheisten ohjelmien parissa. Suora studiolähetys klo 19.00 alkavasta Suomi−Liechtenstein-ottelusta käynnistyy jo klo 16 myös Viafreessä. Ottelu näkyy suorana myös Nelosen tv-kanavalla.

Jarno Piiroinen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.