Huuhkajien maalivahti toppuuttelee ennenaikaisia puheita EM-kisapaikasta: ”Se on ammattipelaajan vastuu”

© Kuva: Juha Tamminen

Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Tämä lause on ajankohtainen tulevana perjantaina, kun Suomen jalkapallomaajoukkueella on sauma tehdä historiaa.

Jos Suomi kukistaa Helsingin Töölön Telia 5G-areenalla vierailevan Liechtensteinin EM-karsintaottelussa, Huuhkajat varmistaa paikkansa ensi kesänä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Arvokisapaikka olisi maallemme historian ensimmäinen.

Kisahuuma on vallannut Suomen jo jonkin aikaa sitten. Perjantain ottelu on ollut jo hyvän tovin loppuunvarattu, ja kisakatsomoita on ilmoitettu järjestettäväksi pelipäivänä eri kaupunkeihin. Kisapaikkaa on julisteltu joissain suissa jo täysin varmaksi jo ennen kahta viimeistä karsintapeliä.

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen toppuuttelee ennenaikaisia puheita arvokisapaikasta. Samoin teki myös Suomen kapteeni Tim Sparv MTV Urheilun haastattelussa lokakuussa.

Jorosen mukaan Huuhkajissa tiedetään varsin hyvin, ettei mitään ole vielä saavutettu.

– Joukkueessa ei ole mitään riemua tällä hetkellä sen (varmalta vaikuttavan kisapaikan) suhteen. Niin kauan ennen kuin asiat ovat varmoja, luotan siihen, että kaikki ovat erittäin ammattimaisia ja hoitavat työnsä niin kuin pitää, Joronen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Se on ammattipelaajan vastuu niin seura- kuin maajoukkueessa. Ja kyllä, se vaatii henkistä kurinalaisuutta, mutta meidän joukkueessa on henkistä vahvuutta ja pystymme varmasti hillitsemään ne mahdolliset häiritsevät ajatukset, mitä ulkopuolelta sitten ikinä voisikin tulla.

Suomen ja Liechtensteinin väliset ottelut ovat olleet yllättävän tasaisia, vaikka Liechtenstein on jalkapallon lilliputtimaa. Vuonna 2009 Vaduzissa pelatussa EM-karsintapelissä lukemat olivat 1-1, kuten myös kesällä 2017 Turussa pelatussa harjoitusottelussa.

Kuluvassa karsinnassa Suomi voitti Liechtensteinin vieraissa 2–0. Helsingissä kesällä 2009 pelatun MM-karsintaottelun Suomi voitti 2-1.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros