Huuhkajien puolustaja tietää keinot siihen, miten Suomi etenee EM-kisoihin − ”Olemme ammattilaisia ja teemme tätä joka päivä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajilla on perjantain EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan suuret panokset, mutta puolustaja Sauli Väisänen odottaa ottelua levollisena.

Italian Serie B:ssä Chievo Veronassa pelaavan Väisäsen mukaan perjantain ottelu on ainutlaatuinen.

– Harvoin, kun on pari päivää matsiin, niin on näin odottavainen ja latautunut fiilis. Hyvä meininki on, Väisänen kertoi SuomiFutis-sivustolle iloisena Huuhkajien mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Ylilatautumisen välttämiseksi otteluun valmistaudutaan Väisäsen mukaan samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin.

– Normaali valmistautuminen. Sitä olemme painottanut, että katsotaan klipit samalla tavalla kuin ennen muitakin otteluita vastustajista ja saman toimivan kaavan mukaan vedetään treenejä. Olemme ammattilaisia ja teemme tätä joka päivä. Uskon, että pystymme pitämään ajatukset olennaisessa, Väisänen toteaa.

Liechtenstein lähti kesäkuussa Suomen 2-0-voittoon päätyneessä ottelussa puolustamaan tiukasti. Väisänen uskoo, että sama tapahtuu perjantainakin Helsingin Telia 5G-areenalla.

– Oletettavasti lähtee aika matalalla blokilla. Ajoittain Liechtenstein on maalipotkuissa ja sivurajaheitoissa väläytellyt myös korkeaa prässiä. Märkä tekonurmi saattaa auttaa, että saamme liikuteltua palloa nopeasti poikittain. Sitten kun saamme heidät liikkumaan poikittain, yritämme meille tyypilliseen tapaan päästä keskisektorille kymppialueelle taskuihin ja sitä kautta vaarallisille alueille. Toivotaan, että se toimii, Väisänen naurahtaa.

Ottelu pelataan tekonurmella luonnonnurmen sijaan. Väisänen ei lähde kieltämään, etteikö sillä olisi vaikutusta pelaamiseen.

– Turha sitä on lähteä kiertelemään, pallo tottelee ihan eri tavalla. Märällä tekonurmella tarvitsee laittaa vain vähän voimaa maata pitkin ja pallo lähtee kuin ohjus. Tekonurmi on myös kropalle erilainen rasitus, eikä se anna periksi samalla tavalla kuin luonnonnurmi.

Väisänen uskoo, että Huuhkajien itseluottamus ja sen myötä onnistumiset käynnissä olevissa EM-karsinnoissa alkoi UEFA Nations Leaguesta.

– Vaikka emme ole menestyneet äärimmäisen hyvin vuosien varrella, niin Nations League nosti tämän joukkueen itseluottamustason tosi korkealle. On hyvä, että lohkossa on yksi ennakkosuosikki niin kuin Italia meidän lohkossa. Me tiesimme, kun hoidamme omat pelimme, niin meillä on hyvät saumat. Ehkä joukkueet eivät laskeneet meitä niin kovaksi, se oli virhe. Nyt olemme nähneet missä olemme, meillä oli kova luotto, Väisänen toteaa.

Väisäsen tietää keinot, millä Liechtenstein kaatuu perjantaina ja Huuhkajat ottaa historiallisen ensimmäisen arvokisapaikan.

– Liikuttamalla palloa hyvin. Äärimmäisen nöyrällä puolustuspelillä, olen topparina aina sitä mieltä. Liechtensteinin vastahyökkäykset pitää estää hyvällä kenttätasapainolla. Olemme poimineet heiltä yksittäisiä pelaajia ja heidän pelaajatyyppejään, sekä miten heitä vastaan puolustetaan.

Väisänen ylistää Huuhkajien työmoraalia.

– Tämän joukkueen menestys ei ole jäänyt kiinni ainakaan työmoraalista. Se on ollut kiva nähdä, Väisänen päättää.

Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa (https://viaplay.fi/) vietetään EM-etkoja perjantaiaamusta 15.11. lähtien Huuhkajat-aiheisten ohjelmien parissa. Suora studiolähetys klo 19.00 alkavasta Suomi−Liechtenstein-ottelusta käynnistyy jo klo 16 myös Viafreessä. Ottelu näkyy suorana myös Nelosen tv-kanavalla.

Jarno Piiroinen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.