Jesse Joronen pahoillaan joukkuetoverinsa Mario Balotellin kokemasta rasismista: ”Tekee minut todella surulliseksi”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahdin Jesse Jorosen joukkuetoveri, Italian Serie A:n Bresciassa niin ikään pelaava Mario Balotelli joutui viime viikonloppuna rasististen huutojen kohteeksi Veronassa.

Brescian nimekäs 29-vuotias hyökkääjä oli koko pelin ajan joutunut kuuntelemaan kotijoukkue Hellas Veronan kannattajien katsomosta kuuluneita solvauksia ja päätti reagoida asiaan. Toisella jaksolla Balotelli nappasi pallon käsiinsä kesken pelin, potkaisi sen katsomoon ja lähti marssimaan ulos kentältä. Italian entisen maajoukkuepelaajan mitta oli täyttynyt.

Tuossa vaiheessa ottelun erotuomari Maurizio Mariani keskeytti pelin. Stadionilla kuulutettiin seuraavaksi viesti, jonka mukaan joukkueet jättäisivät kentän, ellei yleisön rasistinen käytös loppuisi.

Brescian ja Hellas Veronan pelaajat suostuttelivat Balotellin jatkamaan pelaamista, ja kärkimies tekikin Brescian 1-2-kavennuksen hienolla kaukolaukauksella viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Kuten kuvitella saattaa, sunnuntainen tapaus on aiheuttanut entistä kiivaampaa keskustelua Serie A:n rasismitilanteesta. Syyskuussa Veronan fanit olivat solvanneet rasistisesti AC Milanin norsunluurannikkolaista Franck Kessietä, ja Cagliarin kannattajat tekivät puolestaan samoin Interin belgialaiselle hyökkääjälle Romelu Lukakulle.

Täksi kaudeksi Bresciaan tanskalaisesta FC Kööpenhaminasta siirtynyt Joronen on osoittanut muun joukkueen tavoin tukensa Balotellille ikävässä tapauksessa. Rautjärveläinen on hyvin pahoillaan siitä, mitä hänen joukkuetoverinsa joutui kokemaan.

– Rasismi on aina tuomittavaa. Minua harmittaa Marion ja kaikkien sitä kokemaan joutuvien ihmisten puolesta, mutta erityisesti Marion puolesta, koska hän on loistava ihminen ja tunnen hänet joukkuetoverina. Se tekee minut todella surulliseksi. Harmittaa kaikkien jalkapalloyhteisössä toimivien puolesta, koska se (rasismi) ei varmasti kuulu sinne millään tasolla, oli kyse mistä peleistä tahansa, Joronen harmitteli SuomiFutis-sivustolle.

Jorosen mukaan Brescian koko joukkue on seissyt vahvasti Balotellin takana. Simpeen Urheilijoiden kasvattama 26-vuotias molari uskoo vakaasti siihen, että italialaiskärki pystyy käsittelemään vaikean asian.

– Mario on itsessään ihmisenä henkisesti tosi vahva ja hieno tyyppi. Hän osaa käsitellä tuota varmasti. Harmi vaan, että hän joutuu käsittelemään noinkin ikävää asiaa.

Hellas Verona julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se kertoi seuran ultrakannattajaryhmän johtajan Luca Castellinin saamasta 11 vuoden porttikiellosta seuran otteluihin. Castelli sai pitkän pannan rasistisista kommenteistaan Balotellia kohtaan.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.