Kaikkien jinxien äiti ja isä? Kaupunki onnitteli näkyvästi mestaruudesta päivän etuajassa

© Kuva: Getty Images

Ruotsin Allsvenskanin kausi 2019 saa lauantaina huikean päätöksen. Kun 30 ottelukierroksesta on pelattu 29, on mestaruuteen edelleen mahdollisuus kolmella joukkueella: Djurgårdenilla, Malmö FF:llä ja Hammarbylla.

Päätöskierros pelataan lauantaina Suomen aikaa kello 14 alkaen. Jos Djurgården saa Norrköpingin vieraana pisteenkin, on se mestari, mutta jos tukholmalaisseura häviää, kärkkyvät Hammarby ja Malmö ahnaasti tilaisuuttaan. Molemmat ovat Djurgårdenia kolme pistettä perässä.

Urheilun lainalaisuuksia tuntevat tietävät, ettei kuohujuomia ole tapana panna ainakaan näkyvästi jäihin ennen aikojaan eikä mestaruuslippiksiä painattaa, kun tilanne on tämä. Taikauskoahan se, mutta moisten ”jinxausten” on uskottu laskevan joukkueen ylle kirouksen ja tuhoavan siten mestaruustoiveet. Ja vaikkei taikavoimia todellisuudessa tarvittaisikaan, voi se ainakin vaikuttaa pelaajien psyykkeeseen kohtalokkaasti.

Malmössä todistettiinkin perjantaina kenties yhtä kaikkien aikojen jinxauksista. Malmön keskustan katukuvaan kun ilmestyi kaupungin asettamia mainostaulu, jossa luki teksti ”onnittelut kullasta, Malmö FF”, kultaiselle taustalle kirjoitettuna.

Malmön kaupungin lehdistöedustaja Alma Tabak selvitti Aftonbladetille, että kyseessä oli inhimillinen erehdys.

– Se oli meiltä virheellinen ilmoitus. Kyltti on nyt otettu pois. Toivomme tietysti, että myös miehet voittavat mestaruuden, mutta emme ota mitään etukäteen. Tässä tapauksessa sattui inhimillinen erehdys.

Malmö FF kohtaa lauantaina vieraskentällä Örebron. Malmön kaupungin naisjoukkue FC Rosengård voitti jo tällä kaudella ruotsinmestaruuden palaten kultakantaan kolmen vuoden tauon jälkeen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.