Kaksi avauspaikkaa, kaksi voittomaalia – nähdäänkö Huuhkajien onnistuja avauksessa perjantain ratkaisupelissä?

© Kuva: Juha Tamminen

Fredrik Jensen on ollut kuluvissa EM-karsinnoissa Huuhkajien avauskokoonpanossa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla Augsburgin pelaaja on tehnyt ottelun voittomaalin.

Jensenin molemmat maalit tulivat Armeniaa vastaan, ensin karsinnan toisessa ottelussa vieraissa maaliskuussa ja kuukausi sitten Turussa. Perjantaina mahdollisen voittomaalin Huuhkajille tekevä pelaaja ratkaisee myös Suomen ensimmäisen paikan arvokisoihin. Jensen ottaisi tuon kunnian mielellään vastaan, mutta muistuttaa samalla, etteivät aiemmat suoritukset suoraan paina vaakakupissa.

– Jos mä itse saisin valita, niin totta kai samoin kuin kaikki muutkin jätkät laittaisin itseni avaukseen. Mutta me ei sitä päätöstä tehdä, vaan Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) laittaa sen jengin millä tuntuu että se voitto tulee. Se nähdään perjantaina, kuka pelaa, Jensen totesi SuomiFutis-sivustolle.

Liechtenstein on napsinut näissä karsinnoissa kaksi tasapelipistettä Armeniaa ja Kreikkaa vastaan. Etukäteen oletuksena on, että joukkue tulee Töölöön puolustamaan ja hakemaan yllätystä vastaiskujen kautta. Maalinteko ei varmasti ole Huuhkajille läpihuutojuttu, mutta Jensen uskoo Suomen löytävän keinot kärsivällisyyden kautta.

– Totta kai jos ne lähtevät puolustavammalla systeemillä, meidän pitää vaan olla kärsivällisiä pallon kanssa. Vaikka maali ei tulisi ensimmäisten 10, 20 minuutin tai edes ensimmäisen puoliajan aikana, meidän pitää vaan pelata omaa peliä. Kyllä ne paikat sitten tulevat, niissä täytyy pitää pää kylmänä, Jensen muistuttaa.

22-vuotiaan Jensenin toinen kausi Augsburgissa on ollut rikkonainen. Kolmesta edellisestä Bundesliigan ottelusta hän oli sivussa vammojen takia, mutta vakuuttaa olevansa nyt täydessä iskussa maajoukkuetehtävien kutsuessa.

– Armenia-pelin jälkeen pelasin Bayern Müncheniä vastaan. Sen jälkeen oli vähän ongelmia polvien kanssa, molemmissa polvissa oli vähän tulehdusta. Viime viikon pystyi vetämään taas ihan täysillä. Nyt tuntuu taas hyvältä ja ihan normaalilta. Täydessä iskussa ollaan, Jensen vakuuttaa.

Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa vietetään EM-etkoja perjantaiaamusta 15.11. lähtien Huuhkajat-aiheisten ohjelmien parissa. Suora studiolähetys klo 19.00 alkavasta Suomi−Liechtenstein-ottelusta käynnistyy jo klo 16 myös Viafreessä. Ottelu näkyy suorana myös Nelosen tv-kanavalla.

Kimmo Mäkinen


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille