Huoltajalegenda Gunnar Yliharju liikutti kansaa ennen Liechtenstein-peliä kommentoituaan Suomen mahdollista arvokisapaikkaa todella tunteikkaaseen sävyyn Yleisradiolle. Voit katsoa hurjan suosion saaneen Yle Urheilun videon ohesta.

– Voisi vaikka tyytyväisin mielin mennäkin tästä maailmasta. Se on saatu, mitä on haluttu, Yliharju sanoi tuolla pätkällä tippa silmäkulmassa ennen Liechtenstein-matsia.

Nyt legendaarinen huoltaja oli taas liikuttunut kerrottuaan Viasatin lähetyksessä tuoreita tuntemuksiaan perjantain pelin tauottua. Suomi marssi EM-nurmille kaadettuaan Liechtensteinin 3-0.

– Voi jumalan pyssy! Tämä on niin kova juttu. Ei voi muuta sanoa kuin että on hienoa. Minäkin näin sen! Yliharju iloitsee peukalo pystyssä.

Nyt suomalainenkin jalkapallokansa voi uskoa ihmeisiin. Tai eihän kisapaikka siinä mielessä ole ihme, että Huuhkajat on pelannut karsinnoissa erinomaista jalkapalloa. Mutta aiempiin vuosiin verrattuna se on.

– En uskonut aikanaan, kun sen aikainen rehtori sanoi, että meille tulee futishalli. Se tuli 1998.

– Ja nyt tämä!

Suomi päättää urakkansa EM-karsinnoissa ensi viikolla.

– Lähden vielä Kreikkaan. Nyt voi mennä varmoin mielin ja nauttia tästä.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”