Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon maajoukkuesaldoissa valtava ero – toinen kiusaa lilliputteja, toinen osuu jättiläisiä vastaan

© Kuva: Getty Images
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Monen tiedossa lienee, että jalkapallohistorian tehokkain pelaaja maaotteluissa on 109 maaottelumaalia tehnyt Ali Daei. Iranilainen pelasi vuonna 2006 päättyneellä urallaan 149 A-maaottelua.

Daei saa kuitenkin jo jännittää ykköspaikkansa puolesta, sillä Cristiano Ronaldo nousi viikonloppuna 99 maaliin. 164 maaottelua pelannut portugalilainen on kärkipaikasta siis enää kymmenen maalin päässä.

Cristiano Ronaldon ikiaikainen Ballon d’Or -kilpakumppani Lionel Messikin lähestyy jo TOP 10:tä, sillä kymmenentenä tilastossa oleva Intian Sunil Chhetri on kahden maalin päässä. Messi teki maanantai-iltana Uruguayta vastaan rangaistuspotkusta maajoukkueuransa 70. maalin. Pelejä Messi on pelannut Argentiinan maajoukkueessa 138.

Kansainvälinen lehdistö kiinnitti kuitenkin huomion siihen, millaisia maita vastaan kaksikko on maalinsa tehnyt. Tarkastelukohteeksi otettiin maailmanrankingin 50 parasta maata. Messi on tehnyt kaikista maaleistaan 82 prosenttia TOP 50:n maita vastaan, kun Cristiano Ronaldo osaltaan vain 29 prosenttia.

Maaleissa mitattuna Cristiano Ronaldo on osunut TOP 50 -maita vastaan 28 kertaa ja Messi 57 kertaa. Toki Etelä-Amerikan karsinnoissa ”pääseekin” pelaamaan kovia maita vastaan useammin kuin EM-karsinnoissa, mutta ero on siitä huolimatta valtava.

Messin 70 maajoukkuemaalia

5 – Brasilia, Paraguay, Uruguay
4 – Venezuela, Ecuador
3 – Kolumbia, Chile, Sveitsi, Bolivia, Nigeria, Meksiko, Panama, Haiti, Guatemala
2 – Espanja, Kroatia, Algeria, Hong Kong, Nicaragua
1 – Ranska, Saksa, Portugali, Peru, Iran, USA, Slovenia, Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Serbia

Cristiano Ronaldon 99 maajoukkuemaalia

7 – Liettua
5 – Andorra, Armenia, Latvia, Luxemburg, Ruotsi
4 – Viro, Färsaaret, Unkari, Hollanti
3 – Belgia, Tanska, Pohjois-Irlanti, Venäjä, Espanja, Sveitsi
2 – Azerbaidzhan, Bosnia ja Hertsegovina, Kamerun, Kypros, Tshekki, Egypti, Kazakstan, Saudi-Arabia
1 – Argentiina, Kroatia, Ecuador, Suomi, Ghana, Kreikka, Islanti, Iran, Marokko, Uusi-Seelanti, Pohjois-Korea, Panama, Puola, Serbia, Slovakia, Ukraina ja Wales

Lähde: Mundo Deportivo


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!