Lukas Hradecky avasi maagista perjantai-iltaa Bildille: ”Aluksi jäin vain seisomaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Lukas Hradecky pelasi perjantaina EM-karsintojen kuudennen nollapelinsä, kun Suomi otti samalla karsintojen kuudennen voittonsa. Se riitti varmistamaan Suomelle historiallisen paikan ensi kesän EM-kisoissa.

Nyt Bayer Leverkusenin 29-vuotias maalivahti on avannut saksalaislehti Bildille perjantai-illan tuntemuksiaan ja ennakkoajatuksiaan EM-turnauksen tiimoilta. Hradeckykin ymmärrettävästi juhli maagista iltaa railakkaasti, eikä unta kertynyt liiaksi. Kentällä veräjänvartija nauratti pelikavereitaan Huuhkaja-naamari päässään.

– Kun loppuvihellys soi, jäin ensin vain seisomaan paikalleni. Tunteeni olivat sekoitus iloa ja ylpeyttä, sillä lapsuuden unelmani oli käynyt toteen, Hradecky kirjoitti Bildissä.

– Kyllä – me suomalaiset olemme ensimmäistä kertaa arvokisoissa! Olemme totisesti tehneet historiaa.

– Faneja juoksi heti ohitseni kentälle. Näin monien aikuisten ihmisten itkevän ilosta. Eräs fani antoi minulle Huuhkaja-naamarin, ja vedin sen huvikseni heti päähäni.

– Pukukopissa kaikki suihkuttivat villisti kuohuviiniä, vain omaa pulloani en saanut auki. Suomalaisia iskelmiä laulettiin. Juhlimme sitten Teatteri-baarissa Helsingissä ystävien ja perheiden kanssa aamuviiteen. Äitini Brigita, isäni Vlado ja veljeni Matej ja Tomas olivat paikalla. Nukuin vain kolme tuntia.

Seuraavaksi Hradecky kertoo siitä, kuinka pitkän yhteisen matkan joukkue on tehnyt.

– Siitä (EM-kisoista) tulee suuri seikkailu, mutta emme halua emmekä aio olla pelkkiä turisteja. Joukkueemme on kuin kaveriporukka, joka kokoontuu parin viikon välein potkimaan yhdessä. Tämä joukkuehenki on menestyksen suuri salaisuus.

– Meillä ei ole maailmantähtiä, mutta me kaikki pelaamme Euroopan suurissa liigoissa. Esimerkiksi Norwichin Teemu Pukki, joka on kehittynyt erinomaisesti ja ampui meidät yhdeksällä maalillaan EM-kisoihin.

– Maanantaina pelaamme vielä Kreikkaa vastaan ja haluamme lahjoittaa faneillemme vielä yhden voiton. Maassamme, joka tunnettiin tähän asti vain jääkiekosta ja mäkihypystä, vallitsee mieletön jalkapalloeuforia. Odotamme kaikki jännityksellä sitä, mikä meitä odottaa tiistaisessa kansanjuhlassa Helsingissä, Hradecky päättää.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.