Juventuksen portugalilaistähdestä Cristiano Ronaldosta ei aina uskoisi, että hänellä on mittarissa jo 34 vuotta.

Ronaldo on pysynyt ehdottomalla huipulla jo vuosikausia, eikä hidastumisen merkkejä ole juuri näkyvissä vieläkään.

Hänen entinen joukkuekaverinsa, Manchester Unitedin legendapuolustaja Rio Ferdinand, kertoi Goalin haastattelussa Ronaldo ymmärtäneen jo varhain, että huipulla ei voi pärjätä yksin. Ferdinand ja Ronaldo pelasivat yhdessä Unitedissa vuosina 2003-2009.

– Ronaldo on nyt 34-vuotias, hän on yhä huipulla ja hän on kuulunut maailman kahden parhaan pelaajan joukkoon yli vuosikymmenen ajan.

– Hän oli ensimmäinen ihminen, jonka näin panostavan [omaan] tiimiin. Kävin hänen luonaan ja näin siellä noin kymmenen ihmistä. Kysyin, ”keitä nämä ihmiset ovat? Mitä on meneillään?”

– Hän vastasi, että ”tässä on kokkini, tässä on fysioterapeuttini, tässä on lääkärini, tässä on personal trainerini”. Hän lähti Manchester Unitedista maailman parhaana pelaajana.

Ferdinand vertasi entistä joukkuekaveriaan koripallon supertähteen LeBron Jamesiin.

– Kumpikin heistä sijoitti ison summan siihen, että he saivat oikeat ihmiset ympärilleen, jotta he voisivat johdonmukaisesti pelata korkeimmalla tasolla.

– Jos minun olisi annettava nuorille pelaajille neuvo, kehottaisin heitä panostamaan itseensä tuolla tavalla, jos vain resursseja löytyy.