Paavalin kirkko Helsingissä järjestää perjantaina Huuhkajien pelille erilaisen kisakatsomon. Sen puuhamiehenä toimii Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala. Hän puhuu SuomiFutiksen Instagramin livessä Huuhkajista ylvääseen sävyyn.

Mikä Kanalaa on säväyttänyt Huuhkajien matkalla eniten?

– Minua on innostanut pitkäjänteisyys, mikä meidät on tuonut tänne. Tässähän on paljon sitä U21-porukkaa, joka oli aikanaan Markku Kanervan valmennuksessa – Tim Sparv ja niin poispäin, kirkkoherra pyörittelee.

Suomen EM-kisapaikan todennäköisyydet ovat jokaisesta mahdollisesta näkökulmasta isommat kuin jääminen ulos. Nämä ovat periä sitkeästä työstä.

– Runko on ollut jo aikanaan kasassa. Olemme luottamusyhteiskunta, joka aina välillä vähän rapautuu. Näen, että Kanerva rakentaa joukkuetta luottamukselle ja sitä kautta hän rajaa ne, ketkä joukkueessa pelaavat.

Norwich-tykki Teemu Pukki on suomalaisen jalkapallon yksi kuumimpia nimiä.

– Ne jotka pelaavat, ovat vahvalla luotolla. Sanon, että Kanervan aikana myös Pukki on hyötynyt tästä kokonaisuudesta. Tarvitsemme muutamia keulakuvia, Glen Kamara on ihan huipputason pelaaja. (Lukas) Hradecky on hyvä maalivahti ja hengenluoja.

Huuhkajat on toki onnistunut muuallakin, vaikka nyt trion Pukki-Kamara-Hradecky pelaajat ovat olleet ihmisten huulilla kenties enemmän kuin ketkään muut.

– Se missä on suurin tasonnosto, on toppariosasto. Joona Toivio on ollut karsintojen tärkein pelaaja meille mielestäni. On ollut hienoa nähdä, että saavutamme taitotason ja pelaamme jopa sen yli. Saadaan se osaaminen käyttöön, jota on ollut.

Sulaminen on sana, joka on piinannut suomalaista jalkapallokulttuuria turhan paljon. Perjantainahan sitä ei tapahdu, vaan 15.11. 2019 jää historiakirjoihin ikiajoiksi?

– Ensimmäinen maali voi kestää, siihen menee parikymmentä minuuttia, puoli tuntia. Toinen saadaan ennen taukoa ja peli on sitä myöten ”auki”, Kanala heittää.

– Liechstensteinilta puuttuu muutama äijä. Se on paljon pahempi juttu kuin että meiltä puuttuu (Joel) Pohjanpalo. Saamme täytettyä hyvienkin pelaajien puuttumista.

LUE MYÖS:

Huuhkajien matkan liveseuranta

Onko tässä Huuhkajien ottelun yllättävin kisakatsomo? Liechtenstein-peliä voi seurata kirkossa: ”Tämä poikkeaa muista kerroista, koska lähdemme torille”