Naamioituneet ultrat sankarillisesti pysäyttänyt maalivahti: ”Vaimoni sanoi minua idiootiksi”

© Kuva: Getty Images

Viime lauantaina pelattiin Bundesliigassa Berliinin derby, ensimmäinen Saksan pääsarjatasolla 42 vuoteen (lue ennakkotunnelmista lisää täältä). Ottelusta tiedettiin odottaa tunnelmansa puolesta sähköistä, mutta valitettavasti lataus karkasi pahasti yli. Union Berlinin Alte Försterei -stadionilla nähtiin melkoinen soihtumeri, lukuisia paukkuja pamahteli ja nyrkitkin heiluivat.

Union voitti paikallispelissä Hertha Berlinin 1-0, mutta lopputuloksesta on puhuttu valitettavan vähän. Huomion ovat vieneet järjestyshäiriöt. Pahempaankin oli pelissä aineksia, sillä kasvonsa peittäneet Unionin ultrat olivat ryntäämässä pelin päätyttyä kentälle Herthan pelaajien kimppuun. Aikomus ei onneksi onnistunut, sillä hienoa syyskautta pelannut maalivahti Rafal Gikiewicz torjui ottelussa pallojen lisäksi myös huligaanien pahat aikeet.

32-vuotias Gikiewicz kuvailee väliinmenoaan ”mielijohteeksi” ja ”luonnolliseksi reaktioksi”.

– En ajatellut sitä, mitä voi tapahtua. Sanoin heille saksaksi, puolaksi ja englanniksi, että heidän täytyisi poistua, tai muuten seuralle koituu vielä lisää vaikeuksia, Gikiewicz totesi Der Spiegelin mukaan.

Gikiewiczin mielestä kannattajien tempaus oli ”pelkkää showta”. Hänen vaimonsa ei kuitenkaan miehen toiminnasta ilahtunut, vaikka muu maailma maalivahtia kehuikin.

– Vaimoni sanoi minulle kotona: ”Olet idiootti, mitä oikein teit? He olisivat voineet satuttaa sinua”, Union-vahti kertoi.

Miestä harmittaa se, että pelitapahtumat jäivät hulinoijien takia paitsioon.

– Se on sääli, sillä meidän pitäisi puhua voitostamme. En ymmärrä sitä. Halusimme vain juhlia pelin jälkeen faniemme kanssa.

Sille Gikiewiczillä ei riittänyt alkuunkaan ymmärrystä, että Herthan kannattajat ampuivat raketteja kentälle ja katsomoon. Myös hänen perheensä siirtyi järjestyshäiriöiden takia katsomosta seuraamaan ottelua VIP-tiloihin. Kun toisella puoliajalla Gikiewicz pelasi Hertha-ultrien edessä, myönsi hän itsekin vähän pelänneensä.

– Pelkäsin, että ehkä he ampuvat minua selkään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.