Nämä 16 maata pelaavat lopuista EM-kisapaikoista – Islannin vastustajat selviävät arvonnassa

Ensi kesän EM-kisojen osallistujamaista 20 on nyt selvillä, ja siinä joukossa on mukana ensi kertaa myös Suomi.

Loput neljä maata ratkaistaan maaliskuisissa playoffeissa, joihin pääsivät viimesyksyisen Nations Leaguen lohkovoittajat tai rankingin mukaan parhaat maat, jotka eivät kisapaikkaa karsintojen kautta saaneet. Playoffit pelataan neljässä neljän joukkueen miniturnauksessa 26.3. ja 31.3.

D-liigan ja B-liigan kattaus selvisi kaikkien yksinkertaisimmin, sillä molemmista löytyi neljä maata playoffeihin. D-liigan osallistujista yksikään ei selvinnyt karsintojen kautta kisoihin, joten kisalipusta kamppailee neljä arvokisojen mahdollista ensikertalaista. D-liigan välieräparit ovat Georgia-Valko-Venäjä ja Pohjois-Makedonia-Kosovo. Välierät pelataan ensinmainittujen kotikentällä, ja finaalin isäntä arvotaan.

Myös B-liigan ohjelma järjestyi mutkattomasti, sillä liigan 12 maasta kahdeksan selviytyi suoraan kisoihin. Loput neljä hakevat siis kisapaikkaa playoffien kautta. B-liigan välieräparit ovat Bosnia ja Hertsegovina-Pohjois-Irlanti sekä Slovakia-Irlanti. Koska Irlanti on yksi kisojen 12 isäntämaasta, menee tämän playoffin voittaja kisoissa Espanjan kanssa samaan lohkoon.

A- ja C-liigojen playoff-vaiheiden lopulliset osallistujat ratkeavat vasta perjantaina kello 13 järjestettävässä arvonnassa. Samassa arvonnassa selviävät myös kunkin liigan mahdolliset finaalin kotijoukkueet.

C-liigan playoffeista tiedetään vasta yksi välieräpari. Se on Norja-Serbia. Toisen parin kotijoukkue Skotlanti saa tietää vastustajansa perjantaina. Vastus on yksi nelikosta Bulgaria, Israel, Unkari ja Romania. Muut kolme päätyvät Islannin seuraksi A-liigan playoffeihin.

Koska Skotlanti on yksi kisaisännistä, ja Unkari ja Romania myös, tulee joko A- tai C-liigan playoffeihin kaksi tulevaa isäntämaata. Näin ollen näistä isännistä vain toinen voi lopulta kisoihin selviytyä.

Islanti oli lopulta ainoa A-liigan maa, jolle ei kisapaikkaa karsintojen kautta lohjennut. Vastaavasti ainoa C- tai D-liigoista kisoihin selviytynyt maa oli Suomi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.