NFL-tähti paljasti suosikkipelaajansa koko maailmassa – ja Teemu Pukkihan se on

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Justin James ”J.J.” Watt on tippaakaan kursailematta kirjaimellisesti NFL-tähti. Watt on valittu kolmesti NFL:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi ja kuudesti peräkkäin vuosina 2013-2018 maailman sadan parhaan pelaajan listalle. Parhaimmillaan Watt on ollut listalla ykkösenä, ja viiden parhaan joukossa kaikkiaan kolmesti.

Koko ammattilaisuransa Houston Texansissa pelannut Watt puhui BBC:n haastattelussa lämpimästi myös läheisestä suhteestaan siihen meikäläisille tutumpaan jalkapalloon – joka rapakon takana ”soccerina” tunnetaan. Suomalaisittain erityisen mielenkiintoiseksi haastattelu muuttui, kun Wattilta kysyttiin hänen tämänhetkistä suosikkipelaajaansa.

– Juuri nyt rakastan (Teemu) Pukkia. Hänen tyyppistään pelaajaa on mahtavaa katsella. Pukki on niin viihdyttävä ja vain tekee maaleja, Watt totesi hymyillen.

Jalkapallo on JJ Wattin sydäntä lähellä ymmärrettävästi siksikin, että hänen kihlattunsa Kealia Ohai pelaa ammatikseen Yhdysvaltain naisten pääsarjan Houston Dashissa. Haastattelusta päätellen Watt hurahti jalkapalloon kuitenkin jo paljon aiemmin kuin tapasi kihlattunsa.

– En edes muista tarkasti, miten innostuin jalkapallosta. Futista vain alettiin näyttää enemmän telkkarissa Amerikassa ja aloin katsoa sitä lauantaisin, koska se oli ensimmäinen asia aamulla tv:ssä, Watt kertaa.

– Innostuin futiksesta todella, kun vierailin Stamford Bridgellä. Näin Chelsean pelaavan ja nostavan pokaalia. Näin (DidierDrogban viimeisen pelin Bluesissa.

– Siitä se todella käynnistyi. Aloin tutkia historiaa, perinteitä, kilpailuasetelmia, derbyjä ja kaikkea. Silloin rakastuin jalkapalloon todella.

– Rakastan kaikkien otteluiden katsomista. Katson futista joka viikonloppu. Katson Newcastle-Sheffield Unitedin. Ihan sama, ovatko pelaajat sarjan kärjessä vai häntäpäässä. Katsoin Leeds-dokkarin, seuraan Mestaruussarjaa ja katsoin ”Sunderland ’til I dien”. Tietysti kihlattunikin on jalkapalloammattilainen, joten katsomme mielellämme futista yhdessä, Watt lisää.

Leipälajinsa parista Watt ei aio livistää, sillä hän toteaa olevansa surkea jalkapalloilija. Hän kokeili maalivahdin hommia, mutta luovutti, kun kihlattu takoi maaleja rangaistusalueen takaa. Myös videopeli FIFA:n pelaamisesta Watt luopui täytettyään 30, sillä ”se ei hänen mielestään sovi enää kolmekymppisille.” Aiemmin hän pelasi mieluiten Norsunluurannikon maajoukkueella, sillä Drogba on Wattin suosikkipelaaja kautta aikojen.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS