Huuhkajat päättää upean karsintaurakan maanantai-iltana Ateenan Olympiastadionilla Kreikkaa vastaan. Suomen avauskokoonpanossa nähdään useampi muutos viime perjantain Liechtenstein-otteluun.

Jo aiemmin Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi, että Brescian ykkösvahti Jesse Joronen saa pitkästä aikaa näyttöpaikan myös A-maajoukkueessa. Jorosen edellinen ottelu Suomen paidassa on viime tammikuulta, kun Huuhkajat voitti Ruotsin harjoituspelissä Qatarissa maalein 1-0.

Sitä ennen Joronen nähtiin maalinsuulla tasan vuosi sitten nations Leaguen päätösottelussa Unkaria vastaan. Silloin Suomi hävisi merkityksettömän ottelun 0-2. Suomi oli jo ennen Unkari-ottelua varmistanut lohkonsa voiton Nations Leaguessa.

Kanerva lupaili muutoksia Suomen kokoonpanoon, ja niitä myös nähdään. Huuhkajien ryhmitys on taipunut muotoon 4-2-3-1. Kanerva kommentoi Viasatin lähetyksessä, että ryhmitys on enempi 4-4-1-1, jossa Joni Kauko pelaa kymppipaikalla ja Teemu Pukki yksin kärjessä.

Kauko pääsee nyt näyttämään taitojaan ominaisemmalla paikallaan, kymppipaikalla. Kauko on pelannut omien sanojensa mukaan elämänsä parasta futista tanskalaisessa Ebjergissä kymppipaikalla. Simon Skrabb nousee myös avaukseen oikealle laidalle.

Toppariparina nähdään Väisäsen veljekset Leo ja Sauli. Joona Toivio aloittaa vasempana laitapuolustajana ja oikealla jatkaa Jukka Raitala. Toivio toimii myös kapteenina, kun Tim Sparv huilaa odotetusti.

Keskikentän pohjalla pelaavat Glen Kamara ja avaukseen nostettu Rasmus Schüller.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Markku Kanerva on julkaissut avauskokoonpanon illan Kreikka-otteluun. 🇫🇮 Tässä on Huuhkajien ryhmitys!🦉Ottelu alkaa klo 21.45 ja voit seurata Huuhkajien taistoa suorana lähetyksenä @viaplayurheilu , @viafreefi -palveluista sekä Neloselta! Vaihdossa⤵️
#GREFIN #EURO2020 #Huuhkajat

Kreikka-ottelulla on iso panos, sillä voitolla Suomi olisi lähellä päästä EM-lopputurnauksen lohkoarvonnan kolmoskoriin. Jos Suomi häviää ja jää neloskoriin, se pelaa todennäköisesti Tanskan, Belgian ja Venäjän kanssa samassa lohkossa.

Ottelu näkyy maksulliselta Viasat Jalkapallo -kanavalta sekä Viaplaysta. Lisäksi ottelua voi seurata ilmaiseksi Viafree- ja Ruutu-suoratoistopalvelusta sekä Nelonen-kanavalta televisiosta. Viasatin lähetys käynnistyy kello 21.00. Nelosella ottelulähetys alkaa 21.30.

SuomiFutis-sivusto seuraa ottelun tapahtumia reaaliajassa omalla erikoissivullaan TÄÄLLÄ.