Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen fanien ja pelaajien pitkä odotus päättyi perjantaina, kun Huuhkajat saavutti Liechtenstein-voitolla paikan EM-lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa. Hyökkääjä Rasmus Karjalainen vakuuttaa joukkueella riittävän silti kosolti nälkää karsintojen päätösotteluun Kreikkaa vastaan.

Otteluaikataulu olisi normaaliolosuhteissakin tiukka, kun otteluiden välissä on vain kolme vuorokautta. Nyt Liechtenstein-voiton ja Ateenaan matkustamisen välissä piti ehtiä myös ansaitusti juhlia EM-kisapaikkaa. Karjalaisen mukaan Kreikka-peliin on kaikesta huolimatta valmistauduttu täysin normaaliin tapaan.

– Samat palaverit on vedetty mitkä vedetään aina. Ei tässä ole sen suhteen ollut mitään muutosta. Täysin samoilla rutiineilla mennään, Karjalainen kertoi Suplan Week of Football -podcastissa.

Voitonnälkää Huuhkajilla riittää yllin kyllin. Kunnian lisäksi Suomella on mahdollisuus nousta Kreikka-voitolla ensi kesän EM-turnauksen lohkoarvonnoissa kolmoskoriin.

– Aina sitä nälkää on. Pelkästään se että vedetään maajoukkuepaita päälle, motivoi jokaista äijää jo ihan tarpeeksi vetämään täysillä. Tämä peli myöskään ole ihan panokseton, vaan tässä on pelattavaa vielä ensi kesälle. Ihan saletisti joka äijä on motivoitunut, Karjalainen vakuutti.

Kesällä Hollannin Eredivisien Fortuna Sittardiin siirtynyt Karjalainen myöntää, että lokakuun Armenia-voiton ja Bosnia-Hertsegovinan Kreikalle kärsimän tappion jälkeen hyvin todennäköiseltä vaikuttanut EM-kisapaikka pyöri mielessä viimeisen kuukauden aikana.

– Onhan se välillä pyrkinyt ajatuksiin tuolla Hollannissa ollessakin. Ei siltä oikein voi välttyä, kun näin isoista asioista pelataan maajoukkueessa. Pää on pysynyt kylmänä, lähinnä on ollut se innostus että voitaisiinpa jo ratkaista tämä homma.

Viime viikolla Suomessa 23-vuotias Karjalainen ja muut Huuhkajat saivat tuta ennenkokematonta futishuumaa, jonka keskellä keskittyminen säilyi kuitenkin erittäin terävänä.

– Ei se onneksi mennyt yli kenelläkään. Viime viikolla oli monen mielestä hankalaa edes aukaista mitään sosiaalista mediaa, kun tuntui ettei mistään muusta puhutakaan kuin Huuhkajista. Siitä selvittiin hyvin ammattilaisten otteilla, kukaan ei lähtenyt keulimaan ja hoidettiin Liechtenstein-peli aika ammattimaisesti.

Kreikka-Suomi EM-karsintaottelu pelataan maanantaina 18.11. Ateenassa klo 21.45. Suora lähetys Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä alkaa ennakkostudiolla klo 21.00, Nelosen tv-kanavalla klo 21.30.