Suomi vai Yhdysvallat? – Kaksoiskansalaisuuden omaava puolustajalupaus kommentoi vaikeaa päätöstään: ”Jos se on Suomi, toivottavasti pääsisin pelaamaan EM-kisoissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Skotlannin pääsarjaseurassa Kilmarnockissa lainalla Englannin mestaruussarjan Queens Park Rangersista oleva puolustaja Nicholas Hämäläinen pohtii edelleen, haluaako hän edustaa maajoukkueessa Suomea vai Yhdysvaltoja.

Maaliskuussa 22 vuotta täyttänyt Hämäläinen on syntynyt ja kasvanut Etelä-Floridassa, mutta omaa kaksoiskansalaisuuden. Hänen isänsä on kotoisin Suomesta. Hämäläinen on edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa.

Syyskuussa Hämäläinen sai kutsun Yhdysvaltojen alle 23-vuotiaiden maajoukkueleirille, jossa pelattiin myös harjoitusotteluita.

– Minua ei oltu aiemmin kutsuttu pelaamaan Yhdysvaltoihin. Ilmeisesti minulla on edelleen etuoikeus nähdä ja kokea molemmat (Suomi ja Yhdysvallat), ennen kuin teen päätöksen, kumpaa edustan tulevaisuudessa, Hämäläinen kertoi ASN:lle.

– Luulen, että he (Yhdysvallat) olivat kiinnostuneita jo aiemmin, mutta pelasin Suomen paidassa. En halunnut tehdä päätöstä, ennen kuin olen pelannut aikuisten ammattilaissarjassa. USA:n leiri meni erittäin hyvin, Hämäläinen jatkoi.

Hämäläinen ei ole vielä tehnyt päätöstään, mutta arvioi, että se on tehtävä pian.

– Mielestäni se päätös pitää tehdä melko pian, mutta minun on oltava varma siitä. Jos se on Suomi, toivottavasti pääsisin pelaamaan EM-kisoissa. Jos taas Yhdysvallat, yritän päästä olympiajoukkueeseen (Tokio 2020), Hämäläinen pohti.