Surullinen käänne Mario Balotellin rasismikohussa – oman seuran ultrat kääntyivät hyökkääjää vastaan

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Italian Serie A:ssa pelaavan Brescian ultrakannattajat ovat julkaisseet tiedotteen, jossa he puolustavat Hellas Veronan ultria ja nimittävät omaa hyökkääjäänsä Mario Balotellia ”ylimieliseksi” hänen jouduttua rasististen solvausten kohteeksi joukkueiden välisessä ottelussa.

Viime viikonloppuna Brescian hyökkääjä Balotelli otti kesken ottelun pallon käsiinsä ja kiskaisi sen voimalla Veronan kannattajien katsomoon, josta hän kuuli rasistista huutelua.

Balotelli oli silmin nähden poissa tolaltaan ja jättämässä peliä kesken. Erotuomari pysäytti ottelun hetkeksi ja stadionilla kuulutettiin, että peli keskeytetään kokonaan, ellei solvaaminen lopu.

Lopulta peliä jatkettiin ja Balotelli teki joukkueensa ainoan maalin Brescian 1-2-tappioon päättyneessä ottelussa.

Veronan päävalmentaja Ivan Jurić sanoi ottelun jälkeen, ettei kuullut katsomosta lainkaan rasistista huutelua, mutta Serie A:n kurinpitoelin määräsi Veronan sulkemaan seuraavassa kotipelissään katsomon, josta solvaukset olivat ”selkeästi havaittavissa”.

Hellas Veronan ultrakannattajien johtaja Luca Castellini, joka antoi Balotellista rasistisia kommentteja ottelun jälkeisenä päivänä, sai seuralta yli kymmenen vuoden porttikiellon joukkueen otteluihin.

Brescian ultrakannattajat eivät kuitenkaan tuominneet tiedotteessaan Castellinia tai muita Veronan ultria, vaan oman joukkueensa pelaajan, Balotellin.

– Jos Balotelli ei ollut psykologisesti valmis kohtaamaan Veronan kannattajakuntaa, hänen olisi pitänyt sanoa niin ja jättää paikkansa jollekin vähemmän herkkänahkaiselle. Kukaan meistä ei olisi tuohtunut, päinvastoin, kirjoitti Veronan ultraryhmä tiedotteessaan Sky Sportsin mukaan.

– Vieläpä näin arkaluontoisessa ottelussa, jossa valmentajamme – yksi rakastetuimmista hahmoista – käytti viimeisen tilaisuutensa säilyttää työpaikkansa, kommentoi ultraryhmä viitaten Brescian entiseen päävalmentajaan Eugenio Coriniin, joka sai potkut ottelun jälkeen. Hänet korvasi Fabio Grosso.

– Veronan kannattajien yhden johtajan henkilökohtaiset julistukset eivät oikeuta median ja instituutioiden aloittamaa noitajahtia, joka on jälleen yksi yritys kriminalisoida ja tuhota koko ultrien maailma.

– Tämä ei tarkoita, että tietyt chantit (kannattajien laulut) olisivat oikeutettuja tai hyväksyttäviä, mutta eivät kaikki Veronan kannattajatkaan ole rasisteja, eikä Veronan Curva (katsomo) ole mikään Ku Klux Klanin kokouspaikka.

Brescian ultrakannattajat vaikuttivat vielä lopuksi puolustavan porttikiellon saanutta ultrajohtaja Castellinia, joka sanoi, että ”Balotelli on italialainen, koska hänellä on Italian kansalaisuus, mutta hän ei voi ikinä olla täysin italialainen”.

– Meillä ei ole epäilystäkään, etteikö Balotelli olisi kaikin tavoin italialainen, jopa brescialainen, mutta hänen jatkuvasti osoittamansa ylimielisyys ei ole oikeutettua.

– Balotellin pahamaineiset temput tunnetaan jo paremmin kuin hyvin. Meille merkitsee enemmän uhrautuvaisuus, intohimo, kunnioitus, motivaatio ja paidan puolesta hikoileminen, käsitteet, jotka vaikuttavat täysin tuntemattomilta hänelle.

– Me tuomitsemme jokaisen eleen tai provokaation, joka on selkeästi vihamielinen ja syrjivä, mutta me haluamme myös osoittaa solidaarisuutemme niille, joiden vapaus tuhottiin jälleen kerran. Tällä kertaa asialla eivät edes olleet viranomaiset, jotka eivät nähneet hänen käytöstään niin vakavana, vaan hänen oma seuransa.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS