Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki on parhaillaan urheilu-uransa huipulla, mutta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hän otti pienen askeleen kohti musiikkibisnestä.

Tuolloin Spotifyssa julkaistiin Romu-nimisen yhtyeen kappale ”Huuhkajat”, jossa on Pukin lisäksi mukana fiittaamassa myös Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Lukas Hradecky.

Pukki huutaa laulussa ”Come on äijät” ja Hradecky ”Oi Suomi on”.

Maanantaina Pukki kertoi lehdistötilaisuudessa, että kappaleen takana on Helsingin Jalkapalloklubin laitapelaaja Nikolai Alho, joka on aiemminkin julkaissut musiikkia.

– Nikolai Alho laitteli viestiä, että hän on kehittämässä tällaista kappaletta ja kysyi, jos voisin pari sellaista pientä lainia heittää. Totta kai halusin lähtee ja muutama muukin. Ainakin Luke on siinä.

HJK:n Nikolai Alho pelasi tämän kauden Veikkausliigassa 22 ottelua. Kuva: Juha Tamminen

– Omasta mielestä ihan mukava kappale, menevä biisi. Toivottavasti muutkin Huuhkaja-fanit ja muut tykkää siitä biisistä, että siitä vois tulla sellainen meidän biisi.

– Ei siinä sen kummempaa. Niko pyysi mukaan ja päätin auttaa.

Suomi kohtaa alkaneella maajoukkuetauolla viimeisissä EM-karsintaotteluissaan Liechtensteinin perjantaina Helsingissä ja Kreikan ensi viikon maanantaina Ateenassa. Huuhkajat voi varmistaa historiallisen arvokisapaikan voittamalla lohkojumbo Liechtensteinin.