Tim Sparv kertoi Guardianille Suomen jalkapallohistorian suuresta päivästä: ”On fantastista olla osa sitä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen historiallinen mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen on huomioitu laajalti myös ulkomailla. Yksi Suomen suuresta ottelusta kirjoittanut lehti on isobritannialainen The Guardian, joka on haastatellut Huuhkajien kapteenia Tim Sparvia.

Pitkässä haastattelussa Sparv kertoo, että ensimmäinen kisapaikka merkitsisi valtavasti sekä pelaajille että koko maalle.

− Olisi valtava juttu päästä kisoihin. Hype maajoukkueen ympärillä on suurempaa kuin koskaan, ja on fantasista olla osa sitä, Sparv hehkuttaa.

Guardian mainitsee jutussaan muun muassa ”tuntemattoman” Markku Kanervan. Briteille luonnollisesti tutumpi Roy Hodgson ei aivan pystynyt luotsaamaan Suomea lopputurnaukseen.

Sparv kertookin, ettei Suomen nykyisellä joukkueella ole paineita, sillä Kanervan luotsaama ryhmä on verrattain nimettömämpi kuin Hodgsonin valmentama, ”kultaiseksi sukupolveksi” kutsuttujen pelaajien joukkue.

− Valmennusryhmämme on luonut erittäin hyvän ympäristön, jossa pelata. Nuoret pelaajat voivat ottaa kentällä enemmän riskejä, Sparv paljastaa.

Lehti huomioi totta kai myös Teemu Pukin, joka on ollut maajoukkuepaidassa ilmiliekeissä. Yhtenäisyys on kuitenkin lopulta ratkaiseva syy, joka on tuonut EM-kisapaikan aivan Huuhkajien ulottuville.

− Meillä on yleensä hyvin simppeli taktiikka: 4-4-2, jossa kaikki tietävät oman roolinsa. Lisäksi meillä on Teemu Pukin kaltainen täsmäase, Sparv selventää.

Lopuksi Sparv sanoo, että kisoihin pääseminen olisi isoin asia, joka hänen elämässään on tapahtunut. Suomen edustaminen ja kapteenina toimiminen ovat olleet aina hänelle suuri ylpeydenaihe ja unelma.

− Jos pääsemme EM-kisoihin, se varmasti antaa meille lisää potkua. Ehkä sitten myös suhtautumisemme muuttuu, eikä Suomen pääsyä kisoihin enää pidetä yllätyksenä, vaan normina.

Voit halutessasi lukea Guardianin alkuperäisen haastattelun TÄSTÄ.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.