Slavia Praha vaatii anteeksipyyntöä Internazionalen Romelu Lukakulta, joka sanoi, että ”koko stadion” herjasi häntä ja hänen joukkuekavereita rasistisesti joukkueiden välisessä kohtaamisessa keskiviikkona.

Belgialaishyökkäjä Lukaku, 26, teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun Inter voitti tšekkiläisen Slavian vieraskentällä Mestarien liigassa.

Ottelun jälkeen Lukaku sanoi Slavian kannattajien käyttäytyneen rasistisesti ja kehotti Euroopan jalkapalloliittoa Uefaa tarttumaan toimiin.

[readmore from=Rasismi]

Slavia ilmoitti kuitenkin perjantaina, että se on tutkinut ottelun tapahtumia videolta, muttei ole pystynyt vahvistamaan Lukakun väittämää. Tšekkiläisseura lisäsi, että Lukakun on näin ollen pyydettävä sanomisiaan anteeksi.

– Meidän on teilattava väite siitä, että koko stadion olisi hoilannut rasistisia lauluja.

– Analysoimme saatavilla olleen materiaalin, eikä mikään vahvistanut herra Lukakun väitettä.

– Seura on jo pyytänyt anteeksi yksilöiden käytöstä. Olisi asianmukaista, että myös herra Lukaku pyytäisi anteeksi sanojaan.

Lukaku joutui syyskuussa Italian Serie A:ssa rasististen herjojen kohteeksi, kun Cagliarin kannattajat pitivät ”apinaääntä” belgialaishyökkäjään laukoessa rangaistuspotkua. Cagliari säästyi rangaistuksilta, koska tapausta selvittäneen itsenäisen paneelin mielestä todisteet eivät riittäneet sanktioiden antamiseen.

SK Slavia Prague EN

@slavia_eng
We must reject that there has been racist chanting of the whole stadium. We analysed available footages, and none confirmed Mr Lukaku’s statement. The club has already apologised for individuals’ behaviour and it would be appropriate for Mr Lukaku to apologise for his words too.

B/R Football

@brfootball
"UEFA now has to do something ... the whole stadium did it when Lautaro scored the first goal."

@RomeluLukaku9 calls out UEFA after more incidents of racist chanting during Inter's win over Slavia Prague.

🎥 @Esp_Interativo

Lähde: Sky Sports