Venäjää uhkaa sulkeminen ulos EM-kisoista – Wada ehdottaa tuntuvia sanktioita doping-selvityksessään

© Kuva: Getty Images

Maailman antidopingtoimisto Wada ehdottaa Venäjälle tuntuvia rangaistuksia, jotka mitä todennäköisimmin ulottuisivat myös jalkapalloon ja ensi kesän EM-kisoihin.

Wadan selvityksessä on käynyt ilmi, että Venäjän antidopingtoimisto Rusada on manipuloinut venäläisurheilijoiden näytteitä ja tuhonnut todisteita dopingin käytöstä. Venäjän osalta on aiemmin raportoitu järjestelmällisestä dopingin käytöstä urheilussa.

Wada ehdottaa selvityksessään, että Venäjä ei saisi osallistua olympialaisiin eikä muihin merkittäviin urheilutapahtumiin seuraavan neljän vuoden sisällä. Lisäksi venäläisurheilijat eivät saisi urheilla Venäjän lipun alla eivätkä Venäjän valtion johtohenkilöt saisi osallistua urheilutapahtumiin.

Wadan raportissa suositellaan, että Venäjältä otettaisiin kaikki suurtapahtumien isännyydet pois ja maa suljettaisiin näistä tapahtumista kokonaan. Lisäksi Venäjä ei saisi hakea urheilutapahtumien isännyyttä seuraavan neljän vuoden sisällä.

Sanktioiden tullessa voimaan Venäjä luultavasti suljettaisiin ulos ensi kesän EM-kisoista. Venäjä isännöi Pietarissa yhtä kisalohkoista, johon Suomi saatetaan arpoa. Venäjä voi menettää isännöintioikeutensa, jolloin Uefan pitäisi antaa oikeus jollekin muulle maalle.

Jalkapallon kattojärjestö Fifa noudattaa Wadan antidopingia koskevia säännöksiä, joten mahdolliset seuraukset koskisivat todennäköisesti myös Venäjän jalkapalloliittoa ja maajoukkuetta.

Lähteet: Wada, New York Times


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.