Keskiviikkoaamuna Ruotsista tiedotettiin, että legendaarisesta Zlatan Ibrahimovicista tulee Allsvenskan-seura Hammarbyn osaomistaja. 38-vuotias hyökkääjätähti osti Hammarbysta vajaan neljänosan osuuden.

Zlatan syntyi Malmössä ja on pelannut Ruotsissa vain malmöläisseuroissa, viimeksi Malmö FF:ssä ennen maailmalle lähtöään vuonna 2001. Hän on profiloitunut julkisuudessa selvästi malmöläiseksi ja lokakuun alussa Zlatan sai Malmöön oman patsaankin.

Malmössä Zlatanin päätös ryhtyä Hammarbyn takapiruksi herättikin suoranaista raivoa. Uutinen ei ehtinyt vanheta montaakaan tuntia, kun Zlatanin patsas oli tullut pahoin tärvellyksi. Patsasta oli soihdutettu ja/tai yritetty polttaa, sitä oli sutattu spray-maaleilla ja patsaan edustalle oli kirjoitettu spraymaalein ”Cigani dö”, ”kuole mustalainen”. Myös teksti ”Juudas” oli kirjoitettu patsaan juurelle.

Exakt där, har det gått för långt....

Troll Football Media

@Troll__Footbal
Zlatan: I believe Malmo fans will understand my decision.

Malmo fans: sets his statue on fire

– Saimme tiedon, että jotkut olivat tärvelleet patsasta spraymaalein, ja heillä oli ollut myös soihtuja. Etsimme henkilöitä lähialueelta, mutta emme löytäneet heitä, poliisin lehdistöedustaja Jimmy Modin totesi Sydsvenskanille.

Malmön stadionin järjestyksenvalvojat havaitsivat tihutyöntekijät ja tekivät hälytyksen poliisille kello 20.40 Ruotsin aikaa. Kun poliisi lähestyi paikkaa, naamioituneet tekijät pakenivat.

FOX Soccer

@FOXSoccer
Zlatan announced he's become a part owner of Hammarby, and Malmö fans are NOT taking it well. 🚽