Bayern München teki vakuuttavan Mestarien liiga -ennätyksen – kotimaassa vaikeampaa

© Kuva: Getty Images

Hallitseva Bundesliigan mestari Bayern München oli ainoa, joka siihen pystyi. Kuusi voittoa kuudesta lohkovaiheen pelistä ja Mestarien liigan pudotuspeleihin saldolla 18 pistettä. Päätöskierroksella kukistui Tottenham maalein 3-1.

Täysi pistepotti sinänsä ei ollut historiallista, sillä siihen oli pystytty kuusi kertaa aikaisemminkin. Bayernin kuuden pelin maaliero on kuitenkin 18 pisteen joukkueista historian saatossa paras, komeasti +19. Se ylittää kahdella maalilla Real Madridin kahdeksan vuoden takaisen ennätyksen.

Bayern tykitti kuudessa pelissään 24 maalia, eli keskimäärin neljä per peli. Sekä Serge Gnabry että Robert Lewandowski pelasivat yhden neljän maalin ottelun. Lewandowski teki lohkovaiheessa kaikkiaan kymmenen maalia, mutta seurasi penkiltä päätöskierroksen ottelun Tottenhamia vastaan. Näin Lewandowski ei myöskään päässyt jakamaan Cristiano Ronaldon ennätystä maalista jokaisessa Mestarien liigan lohkovaiheen pelissä yhden kauden aikana.

Kiinnostava – tai Bayernin kannalta kenties huolestuttava – tilasto on, että yksikään kuudesta aiemmasta puhtaan pelin joukkueesta ei ole pystynyt voittamaan Mestarien liigan mestaruutta saman kauden aikana.

Jos menikin lohkovaihe Bayernilta täydellisesti purkkiin, ei kotimaan kentillä ole mennyt yhtä auvoisasti. Tällä hetkellä Bayern on Bundesliigassa vasta seitsemäs, eikä siten edes pääsemässä eurokentille ensi kaudeksi. Syytä suureen huoleen silti tuskin on, sillä sarja on tällä kaudella todella tasainen. Neljäs sija ja UCL-paikka on vain pisteen päässä, eikä sarjakärki Borussia Mönchengladbachiinkaan ole matkaa kuin seitsemän pistettä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.