Hallitseva Bundesliigan mestari Bayern München oli ainoa, joka siihen pystyi. Kuusi voittoa kuudesta lohkovaiheen pelistä ja Mestarien liigan pudotuspeleihin saldolla 18 pistettä. Päätöskierroksella kukistui Tottenham maalein 3-1.

Täysi pistepotti sinänsä ei ollut historiallista, sillä siihen oli pystytty kuusi kertaa aikaisemminkin. Bayernin kuuden pelin maaliero on kuitenkin 18 pisteen joukkueista historian saatossa paras, komeasti +19. Se ylittää kahdella maalilla Real Madridin kahdeksan vuoden takaisen ennätyksen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BAY 3-1 TOT (FT) - El Bayern acaba de firmar la MEJOR FASE DE GRUPOS EN TODA LA HISTORIA DE LA CHAMPIONS LEAGUE: 100% de victorias y diferencia de goles (+19). Supera al Real Madrid de la temporada 2011-12 (100% y +17), que cayó en semifinales.

Bayern tykitti kuudessa pelissään 24 maalia, eli keskimäärin neljä per peli. Sekä Serge Gnabry että Robert Lewandowski pelasivat yhden neljän maalin ottelun. Lewandowski teki lohkovaiheessa kaikkiaan kymmenen maalia, mutta seurasi penkiltä päätöskierroksen ottelun Tottenhamia vastaan. Näin Lewandowski ei myöskään päässyt jakamaan Cristiano Ronaldon ennätystä maalista jokaisessa Mestarien liigan lohkovaiheen pelissä yhden kauden aikana.

Kiinnostava – tai Bayernin kannalta kenties huolestuttava – tilasto on, että yksikään kuudesta aiemmasta puhtaan pelin joukkueesta ei ole pystynyt voittamaan Mestarien liigan mestaruutta saman kauden aikana.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Bayern es el 7º equipo que hace pleno de victorias en una liguilla de la Liga de Campeones.

Los seis primeros (ninguno acabó ganando el torneo):
1992-93 Milán
1994-95 PSG
1995-96 Spartak
2002-03 Barça
2011-12 Madrid
2014-15 Madrid

Jos menikin lohkovaihe Bayernilta täydellisesti purkkiin, ei kotimaan kentillä ole mennyt yhtä auvoisasti. Tällä hetkellä Bayern on Bundesliigassa vasta seitsemäs, eikä siten edes pääsemässä eurokentille ensi kaudeksi. Syytä suureen huoleen silti tuskin on, sillä sarja on tällä kaudella todella tasainen. Neljäs sija ja UCL-paikka on vain pisteen päässä, eikä sarjakärki Borussia Mönchengladbachiinkaan ole matkaa kuin seitsemän pistettä.