Hurjistunut Liverpool löi seuraennätyksen tiskiin – ero takaa-ajajiin jo ratkaiseva?

© Kuva: Getty Images

Liverpool pani pystyyn kunnon näytöksen keskiviikkoisessa Merseysiden derbyssä, kun se kaatoi paikallisvastustaja Evertonin peräti 5-2. Ottelu oli maalirikkain Liverpoolin derby 86 vuoteen. Samalla se oli Liverpoolille 32. valioliigaottelu peräkkäin ilman tappiota. Putki on seuran historian pisin.

Manageri Jürgen Kloppille voitto merkitsi rajapyykkiä, sillä voitto oli saksalaiselle Valioliigassa sadas. Klopp sai Valioliigassa sata voittoa täyteen toiseksi nopeimpana, sillä hän tarvitsi siihen 159 ottelua. Ainoastaan José Mourinho oli nopeampi. Nykyisin Tottenhamin valmentava entinen Chelsean ja Manchester Unitedin manageri tarvitsi sataan voittoon 142 peliä.

Liverpoolilla oli ottelussa erityisesti kaksi suurta sankaria. Sadio Mané teki yhden maalin ja syötti kaksi, ja pelasi muutenkin tilastojen valossa lähes täydellisyyttä hipovan ottelun. Toinen sankari oli kaksi maalia tehnyt Divock Origi. Origi on onnistunut maalinteossa jokaisessa pelaamassaan Merseysiden derbyssä, ja on jo nyt viidellä maalillaan kyseisen derbyn historian kolmanneksi paras maalintekijä Steven Gerrardin (9) ja Robbie Fowlerin jälkeen.

Liverpool on nyt saalistanut 43 pistettä 45 mahdollisesta. Tällaiseen saldoon on pystytty Englannin pääsarjahistoriassa 15 pelatun kierroksen jälkeen vain kahdesti, ja molemmilla kerroilla kausi on päättynyt mestaruuteen.

Puolustavaan mestariin Manchester Cityyn Liverpoolilla on etumatkaa jo 11 pistettä. Tilastopalvelu MisterChipin mukaan tällaiselta takamatkalta ei ole koskaan sarjan historiassa noustu mestaruuteen. Liverpoolin ja Cityn väliin mahtuu vielä Leicester, joka on Liverpoolia kahdeksan pistettä jäljessä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.