Liverpool pani pystyyn kunnon näytöksen keskiviikkoisessa Merseysiden derbyssä, kun se kaatoi paikallisvastustaja Evertonin peräti 5-2. Ottelu oli maalirikkain Liverpoolin derby 86 vuoteen. Samalla se oli Liverpoolille 32. valioliigaottelu peräkkäin ilman tappiota. Putki on seuran historian pisin.

Coral

@Coral
32 games. 0 defeats. 1 club record.

WWDDWDWDWWWWWWWWWWWWWWWWWDWWWWWW

Liverpool make history with the highest-scoring Merseyside derby in 86 years 🙌

OptaJoe

@OptaJoe
32 – Liverpool are now unbeaten in 32 Premier League matches since a 1-2 defeat to Man City back in January (W27 D5) – the Reds' longest ever run without defeat in English top-flight history. Formidable. #LIVEVE

Manageri Jürgen Kloppille voitto merkitsi rajapyykkiä, sillä voitto oli saksalaiselle Valioliigassa sadas. Klopp sai Valioliigassa sata voittoa täyteen toiseksi nopeimpana, sillä hän tarvitsi siihen 159 ottelua. Ainoastaan José Mourinho oli nopeampi. Nykyisin Tottenhamin valmentava entinen Chelsean ja Manchester Unitedin manageri tarvitsi sataan voittoon 142 peliä.

Squawka

@Squawka
The Premier League Mt. Rushmore. 👀

Coral

@Coral
Fewest games needed to reach 100 Premier League wins as a manager:

🇵🇹 José Mourinho (142)
🇩🇪 Jürgen Klopp (159)
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Sir Alex Ferguson (162)
🇫🇷 Arsène Wenger (179)

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
RECORD: Liverpool have played 32 consecutive top-flight league games without losing a single one for the first time in the club’s 127-year history.

Mentality Monsters.™
PL defeats since Jan 4th:

18 Brighton
17 Watford
16 Bournemouth
15 Everton
14 Saints, Burnley, West Ham
13 Huddersfield, Fulham, Spurs
12 Newcastle, Palace
11 Cardiff
10 Norwich, Leicester
9 Arsenal, Chelsea, Man Utd
8 Villa
7 Wolves
6
5
4 Man City
3 Sheff Utd
2
1
0 Liverpool

Liverpoolilla oli ottelussa erityisesti kaksi suurta sankaria. Sadio Mané teki yhden maalin ja syötti kaksi, ja pelasi muutenkin tilastojen valossa lähes täydellisyyttä hipovan ottelun. Toinen sankari oli kaksi maalia tehnyt Divock Origi. Origi on onnistunut maalinteossa jokaisessa pelaamassaan Merseysiden derbyssä, ja on jo nyt viidellä maalillaan kyseisen derbyn historian kolmanneksi paras maalintekijä Steven Gerrardin (9) ja Robbie Fowlerin jälkeen.

Squawka

@Squawka
Sadio Mane's game by numbers vs. Everton:

38 touches
18 total duels
14 passes in opp. half
6 recoveries
4 take-ons completed
3 fouls won
3 shots
2 chances created
2 assists
1 tackle
1 goal

A relentless performance. 💪

Squawka

@Squawka
Divock Origi has scored more goals against Everton (5) for Liverpool in the Premier League than Sadio Mane, Roberto Firmino and Mohamed Salah combined.

He just loves playing against the Toffees. 🔥

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Divock Origi has scored five Premier League goals against Everton; only Robbie Fowler (6) and Steven Gerrard (9) have scored more PL goals for Liverpool in the Merseyside derby. Hero.

Liverpool on nyt saalistanut 43 pistettä 45 mahdollisesta. Tällaiseen saldoon on pystytty Englannin pääsarjahistoriassa 15 pelatun kierroksen jälkeen vain kahdesti, ja molemmilla kerroilla kausi on päättynyt mestaruuteen.

Puolustavaan mestariin Manchester Cityyn Liverpoolilla on etumatkaa jo 11 pistettä. Tilastopalvelu MisterChipin mukaan tällaiselta takamatkalta ei ole koskaan sarjan historiassa noustu mestaruuteen. Liverpoolin ja Cityn väliin mahtuu vielä Leicester, joka on Liverpoolia kahdeksan pistettä jäljessä.