Huuhkajat toivotettiin tervetulleeksi B-lohkoon – verrattiin myös Panamaan

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajat kohtaavat ensi kesän historiallisissa EM-kisoissa alkulohkossaan Belgian, Venäjän sekä Tanskan. Lohko pelataan Pietarissa sekä Kööpenhaminassa.

Suomen otteluohjelman voit katsoa tästä.

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez toivotti Suomen tervetulleeksi EM-kisoihin.

– Suomi tuo jotain uniikkia tähän turnaukseen. On erityistä pelata ensimmäistä kertaa EM-kisoissa. Me toivotamme Suomen tervetulleeksi, Martinez kertoi Yle Urheilulle.

– Seurasin Suomen matkaa EM-karsinnoissa. Tiedämme, että osa pelaajista on pelannut Englannin kentillä. Teemu Pukki on noussut otsikoihin Norwichissä. Joukkue oli todella hyvin organisoitu, kaikki tiesivät, mitä tehdä. He ovat todella kilpailukykyinen joukkue, Martinez viittasi Suomen karsintoihin.

– Meillä on vähän samanlainen kokemus Panamasta MM-kisoissa (2018). Uskon, että Suomi tuo samanlaista fiilistä, Martinez päätti.

Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesov piti Belgiaa lohkon suosikkina, ja myönsi, että ei tunne Suomen joukkuetta vielä kovinkaan hyvin.

– Belgia on paperilla tietysti suosikki ja kaikki muut ovat haastajia. Rehellisesti sanottuna en ole kauheasti nähnyt Suomen maajoukkueen pelejä. Roman Eremenko ei pelaa enää joukkueessa. Suomella on hyviä pelaajia, jotka pelaavat Suomen ulkopuolella. Minun täytyy tehdä kotiläksyni, ja meidän täytyy valmistautua hyvin, Tshertshesov sanoi Yle Urheilulle.

Tanskan päävalmentaja Åge Hareide piti B-lohkoa todella kovana. Myöskään hänellä ei ollut vielä tarkkaa tietoa Huuhkajista, ja sen pelaamisesta.

– Meillä on kolme MM-turnauksessa pelannutta maata. Belgia on maailmanrankingin ykkönen. Venäjä selvisi puolivälieriin. Ja me selvisimme neljännesvälieriin, Hareiden sanoi Yle Urheilulle.

– Suomi pelasi hyvät karsinnat ja voi yllättää. Lohkosta tulee tasainen. Emme ole nähneet kauheasti suomalaista jalkapalloa. Markus Halsti pelasi Malmössä, jota valmensin itsekin. Tiedän myös suomalaisen sisun. Sitä ovat näyttäneet niin Suomen jääkiekkomaajoukkue kuin nyt jalkapallomaajoukkuekin, Hareiden jatkoi.

Tanska pelaa kaikki alkulohkon ottelunsa Kööpenhaminassa. Hareiden myönsi, että järjestely ei ole reilu.

– Siitä on todella paljon etua. Konsepti ei ole hyvä. Sen pitäisi olla yhtä reilu kaikille. Hyvä, että Suomella on lyhyt matka Kööpenhaminaan. Saamme hyvät juhlat, kun paikalla on myös paljon suomalaisfaneja, Hareide päätti.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!