Kentälle marssinut fani solvasi pelaajaa ja aiheutti kärhämän Mestarien liigassa – sankarikapteeni repi lakanan fanilta: ”Olen raivoissani”

© Kuva: Getty Images

Lyon onnistui nousemaan tiistaina kuilun partaalta ja taisteli kuin taistelikin tiensä Mestarien liigan pudotuspeleihin. Se tarvitsi kotipelistään RB Leipzigia vastaan pisteen (kun Zenit taipui samaan aikaan 0-3 Benficalle), ja nousi 2-2 -tasapeliin, vaikka olikin kahden maalin tappiolla vielä 50. minuutilla.

Joukkueen sankariksi nousi jälleen hollantilainen Memphis Depay, joka teki ratkaisevan maalin 82. minuutilla. Depay maalasi kaikissa pelaamissaan viidessä lohkovaiheen ottelussa, ja on tehnyt kauden aikana seura- ja maajoukkueessa kaikkiaan 20 maalia.

Heti ottelun päätyttyä Lyonissa nähtiin kuitenkin erikoinen näytelmä. Eräs Lyonin kannattaja marssi heti loppuvihellyksen soitua kentälle ja esitteli lakanaa, johon oli piirretty aasin kuva. Lakanan tekstinä oli ”Marcelo, häivy”. Sillä viitattiin Lyonin 32-vuotiaaseen brassitoppariin, joka pelaa seurassa kolmatta kauttaan.

Lyonia kipparoinut Memphis Depay ei tyytynyt vain pelilliseen sankaruuteen, vaan puuttui välittömästi asiaan. Kameroille tallentui, kuinka Depay juoksi kiireesti päätyrajalle, alkoi repiä kannattajan käsistä lakanaa pois ja sai aikaan kunnon torikokouksen.

Sosiaalisessa mediassa Depayn reaktiota joukkuetoverinsa puolustamiseksi on ylistetty. Depayta vaaditaan muun muassa joukkueen ”elinikäiseksi kapteeniksi”.

Pelinjälkeisistä kommenteista kävi selkeästi ilmi, kuinka paljon Depayta otti kannattajan käytös päähän. Fanien ja joukkueen väleissä on selvästi pahemmankin laatuista tulehtumista havaittavissa, ja ”aasimies” näytti olleen tästä vain yksi oire.

– Katsokaa silmiini, mitä näette? Olen raivoissani, ja todella vihainen. En tiedä, mitä sanoa, Depay totesi RMC Sportin TV-haastattelussa Yahoo Sportsin mukaan.

– Se ei ollut paras pelimme, mutta pääsimme jatkoon. Pelaajat antoivat kentällä kaikkensa. Me pelasimme koko sydämillämme.

– On meille äärimmäisen vaikeaa tietää, että jollain joukkueen jäsenellä on ongelmia fanien kanssa, eikä häntä tueta. Mitä joukkueelta voi silloin odottaa? Että menisimme kiittämään faneja? He sanovat älyttömiä juttuja jonkun perheestä ja lapsista. Minä olen sanaton, Depay puuskahti.

Entisen Manchester Unitedin pelaajan ei ollut helppo rauhoittua haastattelun aikana.

– Suoraan sanottuna minun täytyy olla varovaisempi. Se muistutti minua menneisyydestäni, enkä halua olla enää sama mies. Olen kypsynyt ja olen nyt rauhallisempi.

– Siinä ei ole mitään järkeä, ettemme voi juhlia fanien kanssa pelin jälkeen. Me joukkueena luotamme pelaajaan ja luotamme faneihin, mutta he eivät luota joukkueeseen. Tuntuu pahalta lähteä kentältä näin.

– Juoksin sinne repiäkseni lakanan pois. Kellä on ylipäätään aikaa maalata aasi lippuun? Jos sellaiseen on aikaa, niin olisi parempi etsiä elämäänsä parempaa tekemistä, Depay ehdotti.

Kapteenin lausunto kertoo paljon Lyon-fanien kiukusta.

– Olemme kiitollisia, jos fanit tulevat stadionille tukemaan meitä, mutta heidän on arvostettava jokaista. He ovat sylkeneet joidenkin taustaryhmän jäsenten ja pelaajien päälle. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa, Depay jatkoi.

Lyonin omistaja Jean-Michel Aulasiin Depayn käytös teki vaikutuksen.

– On sääli, että jotkut fanit halusivat pilata bileet. Memphis osoitti olevansa uskomaton kapteeni, joka puolustaa pelikavereitaan, Aulas kehui.