Kohtalokas kirjavalintako? Merikapteeniksi pukeutunut mies heitettiin lukemisen takia ulos katsomosta

© Kuva: Getty Images

Palmeiras on kymmenellä mestaruudellaan Brasilian Serie A:n menestyksekkäin seura. Sunnuntai-iltana päättyneeltä kaudelta käteen jäi kuitenkin ”vain” kolmas sija mestari-Flamengon karattua peräti 16 pisteen päähän.

Kenties pettymys kauden menestykseen olikin syynä erään katsojan erikoiseen käytökseen Palmeirasin viikontakaisessa kotiottelussa mestareita vastaan. Tuo käytös johti 67-vuotiaan Edisonin heittämiseen ulos katsomosta. Hän ei kuitenkaan tapellut, juopotellut tai heilutellut poliittista pamflettia, vaan vietti ottelun lukemalla hiljaa paikallaan kirjaa.

Varttunut herrasmies oli pukeutunut merikapteenin asuun ja istui tuolillaan nostamatta useinkaan katsettaan kentän suuntaan. Käsissään hän piteli professori Márcio Nevesin kirjoittamaa Karl Marxia käsittelevään kirjaa ”Tiede ja Vallankumous”.

Vaikka aluksi jotkut kannattajat keskittyivät ottamaan kuvia Edisonin kanssa, pelitapahtumien edetessä kotiyleisön mielihalujen vastaisesti, suhtautuminen muuttui ärtyneeksi. Edisonia alettiin provosoida ja solvata, ja vaikka hän ei itse sananvaihtoon lähtenytkään, päätettiin hänet heivata ulos stadionilta. Kesken jäivät niin peli kuin kirjakin.

Teoriat Edisonin ulosheiton syystä ovat vaihdelleet. Joidenkin mielestä hän protestoi joukkueensa esityksiä vastaan, ja jotkut arvelivat stadionbännin johtuneen kirjavalinnasta. Brasilian oikeistolainen presidentti Jair Bolsonaro kun on Palmeirasin kannattaja, eikä marxilaisuus tai sen analysointi liene presidentin mieleen.

Sen lukutoukan läsnäolo kuitenkin aiheutti, että 1-3 -tappiota enemmän pelin jälkeen puhutti outolintu katsomossa.

Lähde: El Desmarque


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.