Liverpool pöllytti Leicester Cityä tapaninpäivänä pelatussa Valioliigan kärkiottelussa tylyin 4-0-lukemin.

Jalkapalloromantikoille tulos oli pettymys, sillä Leicester on Manchester Cityn lisäksi käytännössä ainoa joukkue, joka voi pistää kapuloita Poolin mestaruusrattaisiin. Voitolla Leicester olisi kaventanut piste-eron seitsemään, vaikka Poolilla on yhä peli vähemmän pelattuna. Nyt Jürgen Kloppin ryhmä on sarjakärjessä jo 13 pistettä edellä.

Kuten arvata saattaa, tunnelmat Leicesterin riveissä olivat torstain kamppailun jälkeen murheelliset. Pelkästään ottelun lopputulos ei kuitenkaan vaikuttanut hiertävän Kettujen luottomaalivahtia Kasper Schmeichelia.

Tanskan maajoukkuemolaria kismitti erityisesti Poolin 71. minuutilla syntynyt 2-0-osuma, joka syntyi rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun videotuomari VAR oli katsonut turkkilaispuolustaja Caglar Soyuncun osuneen palloon kädellään. James Milner ei erehtynyt taaskaan 11 metristä vaan laukoi pallon maalin sisään ohi Schmeichelin.

Schmeichel kritisoi rankkaripäätöstä ottelun jälkeen. Legendaarisen Peter Schmeichelin poika oli vahvasti sitä mieltä, ettei Soyuncu voinut millään välttää kontaktiaan palloon kädellään.

– Mielestäni (päätös) oli hiukan kova, Schmeichel sanoi Amazon Primelle Goalin mukaan.

– Olimme mukana pelissä kunnes erotuomarin täytyi tehdä itsestään sankari. Sitten menetimme malttimme, hän kuittasi.

Katkeruudestaan huolimatta Schmeichel ylisti murskavoiton ottanutta Liverpoolia, joka on jo 13 pistettä karussa sarjakärjessä – ja porskuttamassa ensimmäiseen mestaruuteensa sitten kevään 1990.

– He ovat paras joukkue maailmassa Manchester Cityn ohella, Schmeichel sanoi.