Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon vuosikymmen – vertailu Arsenaliin ällistyttää

© Kuva: Getty Images

Arsenal pelasi sunnuntaina vuosikymmenen viimeisen ottelunsa. Takkiin tuli Lontoon derbyssä Chelseaa vastaan maalein 1-2, eikä heikko vire ota taittuakseen myöskään Mikel Artetan johdolla.

Myös vuosikymmenen suvereenit valtiaat Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo pelaavat seuraavan kerran vasta 2020-luvulla, joten oli yhteenlaskujen aika. Matematiikasta huolehti tilastopalvelu OptaJoe.

Lopputulemana oli, että Messi ja Cristiano Ronaldo tekivät 2010-luvulla yhteensä 704 maalia sarjaotteluissa. Lukema on suorastaan ällistyttävä, keskimäärin 70,4 vuodessa. Mielenkiintoista on, että Arsenal pystyi omissa 2010-luvun valioliigaotteluissaan tismalleen samaan lukemaan kuin argentiinalais-portugalilainen superkaksikko.

Arsenalin ahdinko ei siis ottanut hellittääkseen sunnuntainakaan. Gunners voitti marras-joulukuussa vain yhden ottelun, 9. joulukuuta vieraissa West Hamia vastaan.

Viimeisistä seitsemästä kotipelistään Arsenal ei ole voittanut ainuttakaan, vaan saldona on kolme tasapeliä ja nyt neljä perättäistä tappiota. Viimeisissä viidessä kotipelissä Arsenalin verkkoon on joka kerta tehty vähintään kaksi maalia.