Luka Modric osallistui ylpeydellä Ballon d’Or -gaalaan: ”Urheilussa on kyse kunnioituksesta”

© Kuva: Getty Images

Kun Lionel Messi sai maanantaina uransa kuudennen Ballon d’Orin, ojensi hänelle palkinnon viime vuoden voittaja Luka Modric. Modric ei yltänyt tänä vuonna edes 30 pelaajan ehdokaslistalle, mutta hän ei epäröinyt hetkeäkään gaalaan osallistumista.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Ballon d’Orin ojentaa edellisvuoden voittaja. Tapahtuman järjestäjien aikomuksena on tehdä käytännöstä perinne.

– Oli ylpeydenaihe saada olla läsnä tässä gaalassa ja antaa palkinto Messille, joka sen myös ansaitsee, Modric totesi gaalassa AS:n mukaan.

– Minusta on loistava käytäntö, että edellinen voittaja antaa palkinnon uudelle voittajalle. Se on osoitus arvostuksesta, joka voi auttaa urheilussa. Me olemme kilpailijoita, mutta emme vihollisia.

– Usein jalkapallossa asiat menevät äärimmäisyyksiin. Ehkä tämä aloite voi auttaa parantamaan asioita. Näin tapahtuu muissakin lajeissa ja minusta tämä käytäntö voidaan ottaa myös jalkapalloon.

Modric oli vaikuttunut myös Messin uljaasta Kultaisten Pallojen kokoelmasta.

– Kun ne kaikki näkee tuossa, on se todella vaikuttavaa. Se ei vaikuta todelliselta, mutta osoittaa vain, miten suurenmoinen pelaaja hän on. Yksi kaikkien aikojen parhaista. Nostan Messille hattua kaikista hänen saavutuksistaan.

Modric kirjoitti myös Twitteriin kunniatehtävästään.

– Urheilussa ja jalkapallossa ei ole kyse vain voittamisesta, vaan myös kunnioituksesta pelikavereita ja vastustajia kohtaan, kroatialaisen viesti kuului.

Modricista poiketen gaalaan ei sen sijaan osallistunut hänen entinen joukkuekaverinsa Cristiano Ronaldo, joka sijoittui äänestyksessä kolmanneksi. Nykyisin Juventusta edustava pelaaja oli samaan aikaan Milanossa Gran Galássa, jossa hän sai palkinnon Serie A:n viime kauden parhaana pelaajana. Sopii toki kysyä, kertooko myös Serie A:n asemasta jotain, että sarja järjestää oman palkintogaalansa samana iltana Ballon d’Orin kanssa.

Modric ei suoraan kritisoinut Cristiano Ronaldon päätöstä jäädä pois Ballon d’Or-gaalasta, mutta korosti silti sitä, miten tärkeänä omaa paikallaoloaan piti.

– Puhun vain omasta puolestani. Olen iloinen saadessani olla täällä. Jalkapallossa on kyse kunnioituksesta. Kun ei voita, täällä täytyy olla kunnioituksen vuoksi, koska täällä juhlitaan jalkapalloilua. Siksi olen täällä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.