Mestarien liigan alkulohkot on nyt pelattu, ja 16 pudotuspelijoukkuetta on selvillä. Tulosten perusteella suurten liigojen etumatka pienempiin tuntuu vain kasvaneen, sillä ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa neljännesvälierissä on joukkueita vain viidestä maasta.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🇪🇺 - For the first time in @ChampionsLeague history, only 5 different countries (🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿, 🇩🇪, 🇮🇹, 🇫🇷, 🇪🇸) will be represented in the round of last 16. #UCL

Espanja ja Englanti saivat jatkoon täyden kvartetin. Saksasta ja Italiasta jatkoon pääsi kolme joukkuetta ja Ranskastakin kaksi. Bundesliigasta ja Serie A:sta Eurooppa-liigan puolelle pullahtivat Bayer Leverkusen ja Inter.

Neljännesvälieräparit arvotaan ensi maanantaina kello 13 Suomen aikaa. Tilastopalvelu MisterChip on julkaissut jo perinteisen kaavionsa siitä, mitkä pudotuspeliparit ovat todennäköisimpiä. Saman maan ja saman alkulohkon joukkueita kun ei voida vastakkain arpoa, niin todennäköisyydet eivät ole aivan tasaisia kaikille pareille.

Erot ovat tällä kertaa kuitenkin verrattain pieniä. Kaikkein todennäköisin pari on Barcelona-Chelsea, mutta senkin todennäköisyys on vain 23,37 prosenttia. Ero muiden parien todennäköisyyksiin ei ole suuri.

Allaolevassa taulukossa näkyvät kaikkien parien todennäköisyydet. Pystyrivillä Barcelonasta Leipzigiin joukkueet ovat lohkovoittajia ja arvonnassa ”sijoitettuja”, ja vaakarivin joukkueet Real Madridista Atalantaan sijoittamattomia.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
💥ATENCIÓN💥

BARÇA-CHELSEA (23%) es el emparejamiento más probable del sorteo de octavos de la Champions League 2019-20. Aquí tenéis la clásica tabla estadística de cada año con el porcentaje de cada uno de los duelos que pueden darse. Cortesía de #LaMáquinaDiabólica.