”Milloin tämä typeryys loppuu?” – Chelsean puolustaja joutui rasististen huuteluiden kohteeksi Valioliigan huippuottelussa

© Kuva: Getty Images

Viikonlopun Valioliiga-kierros huipentui sunnuntai-iltana pelattuun derbykamppailuun Tottenhamin ja Chelsean välillä. Chelsean 2-0-voittoon päättynyttä huippuottelua varjosti kuitenkin muutaman Tottenham-fanin rasistiset solvaukset Antonio Rüdigerin suuntaan pelin toisella puoliajalla.

Tottenham oli jo kahden maalin tappiolla, kun joukkueen avainhyökkääjä Heung-min Son sai suoran punaisen kortin noin tunnin pelin jälkeen. Son potkaisi Rüdigeria kylkeen ja kärsi jo vuoden kolmannen ulosajonsa, mikä luonnollisesti hermostutti myös Tottenhamin kannattajia.

Ottelu jatkui hetken normaalisti, mutta pian peli täytyi viheltää poikki. Rüdiger ja Chelsea-kapteeni Cesar Azpilicueta ilmoittivat ottelun erotuomarille Anthony Taylorille, että muutama Tottenhamin kannattaja oli solvannut saksalaispuolustajaa rasistisesti Sonin ulosajon jälkeen.

Ottelun jälkeen Rüdiger jakoi näkemyksensä tilanteesta Twitterissä.

– Näistä asioista on tärkeää puhua, muuten ne unohtuvat parissa päivässä. En halua vetää Tottenhamia koko seurana tähän mukaan, koska tiedän että kyseessä oli vain muutama idiootti. Olen saanut paljon kannustavia viestejä myös Spursin kannattajilta, Rüdiger twiittasi.

26-vuotias toppari toivoo, että Tottenhamin uuden stadionin valvontakamerat paljastavat rasismiin sortuneet katsojat, jotta heitä voidaan rankaista.

– Toivon todella, että nämä henkilöt tavoitetaan pian, ja heitä rangaistaan. Näin nykyaikaisella stadionilla on paljon TV- ja valvontakameroita, joten heidät on pystyttävä tunnistamaan. Jos ei, niin tapahtuneella on oltava paljon silminnäkijöitä, jotka näkivät ja kuulivat tapauksen. On säälittävää, että rasismi elää yhä vuonna 2019. Milloin tämä typeryys loppuu?