Liverpool ei jättänyt jossiteltavaa torstai-iltana Boxing Dayn huipentumassa Leicester Cityä vastaan, vaan nujersi sarjakakkosen selvin lukemin 4-0.

Ottelun jälkeen peliä puitiin Viasatin jalkapallostudiossa. Kun studioisäntä Tuomas Tahvanainen kysyi suorassa tv-lähetyksessä, yllättikö Liverpoolin vahva esitys Pasi Rautiaisen, kanavan futisasiantijana toimivan Rautiaisen vastaus oli pitkä.

Valioliigaa huimalla 13 pisteen erolla johtava Liverpool on pelannut hurjassa tahdissa joulukuussa. Siihen myös studioisäntä Tahvanainen pohjusti kysymyksensä, sillä sen verran raskas urakka punapaidoilla on vuoden viimeisenä kuukautena ollut. Leicester-ottelu oli Poolille jo kahdeksas tässä kuussa, ja torstain peli oli sille neljäs kymmenen päivän sisään.

Rautiainen uskoo Liverpoolin olevan nyt niin vahva, että se tulee voittamaan pokaaleja tulevina vuosina ja jo tänä vuonna. Seurajoukkueiden MM-kisat hiljattain voittanut brittiseura on vakuuttanut otteillaan eikä ole hävinnyt vielä kertaakaan tämän kauden Valioliigassa.

– Tämä on jatkumo. Tämä on sen (manageri Jürgen Kloppin) joukkue. Tämä on sen seura. Nyt niitä (titteleitä) ropisee ja niitä ropisee kovaa, Rautiainen sanoi.

Rautiainen uskoo, että Liverpool olisi voittanut liigacupinkin, jos ei olisi joutunut pelaamaan kilpailun viimeiseksi otteluksi jäänyttä kamppailuaan Aston Villaa vastaan pakon edessä kakkosmiehistöllään ykkösryhmän ollessa seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Tuttuun tapaan Rautiainen sai puheenvuoronsa lopussa varmasti monet kotikatsomoissa naurahtamaan vitsikkäällä, mutta analyyttisen vakana heittämällään kommentilla.

– Luulen, että se nälkä, ja halu ja himo ja se, saako tapaninpäivänä sanoa, se stondis, on niin kova, että tuo on nyt joukkue siellä vuoren huipulla. He haluavat pysyä siellä. Ja kyllä tuo (Klopp) pitää siitä huolen seuraavat kuukaudet ja vuodet, että he tulevat siellä pysymään, Rautiainen tunnelmoi.

– Kyllä sinä voit minusta tuollaista termiä käyttää, nyt kun ollaan juuri yli puolen yön, Tahvanainen vastasi Rautiaiselle.

Videon Rautiaisen tunnelmoinnista voit katsoa täältä.