Pukki Party on palannut Valioliigaan. Huuhkajien ykköspyssy Teemu Pukki teki maalin Norwichin paidassa ensimmäisen kerran kahdeksan maalittoman ottelun ja kahden ja puolen kuukauden jälkeen, kun sarjanousija Norwich pelasi Arsenalin kanssa 2-2 -tasapelin.

Pukki vei maalillaan Arsenalin 1-0 -johtoon, kun pelattiin ottelun 21. minuuttia. Pukki sai pallon reilussa parissakymmenessä metrissä, pelasi itsensä hyvällä liikkeellä vetopaikkaan ja ampui rankkarialueen rajoilta Shkodran Mustafin kautta pallon maaliin.

OptaJoe

@OptaJoe
9 - Teemu Pukki has scored his first goal in nine @premierleague appearances for Norwich, ending a run of 18 shots and 773 minutes on the pitch without scoring in the competition. Awaited.

Suomalaisen ilta oli muutenkin vahva ja hän otti niskalenkin etenkin juuri Mustafista. Toisella jaksolla Pukki oli erittäin lähellä toista maaliaan hyvien pyörähdysten jälkeen, mutta Arsenal-vahti Bernd Leno onnistui torjumaan yrityksen.

Illan maali oli Pukille kauden seitsemäs. Merkittävää on, että suomalainen on tehnyt maalin jo neljää Valioliigan Top Six -joukkuetta vastaan. Suurista niin Liverpool, Chelsea, Manchester City kuin Arsenalkin ovat saaneet kokea KTP-kasvatin maalivainun. Vain Manchester Unitedia vastaan Pukki jäi toistaiseksi maalitta. Tottenham on vielä kohtaamatta.

Finnish Football Show 🇫🇮⚽️

@FinnishFtblShow
Teemu Pukki’s seven Premier League goals this season have come against Liverpool, Newcastle, Chelsea, Man City and Arsenal. Flat track bully.

Norwichin toisen maalin teki avausjakson lisäajalla Todd Cantwell. Arsenalille osui kahdesti Pierre-Emerick Aubameyang. Molemmat gabonilaisen maalit puhuttivat.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Ensimmäinen syntyi uusitusta rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun Tim Krul oli kerran pilkun jo torjunut. Rankkarin uusimiselle oli joka tapauksessa vahvat perusteet, sillä boksissa oli laukaisuhetkellä peräti neljä Norwichin pelaajaa. Aubameyangin toinen maali syntyi kulmapotkusta. Norwichin fanit yrittivät häiritä tilannetta heittämällä kentälle toisen pallon, mutta tuomari ei tulkinnut pallon vaikuttaneen peliin.

Ottelu oli Arsenalin ensimmäinen väliaikaisvalmentaja Freddie Ljungbergin johdolla. Gunners on pelannut nyt kahdeksan ottelua peräkkäin ilman voittoa.