Muistakaa nimi Joshua Zirkzee. Voi hyvin olla, että tästä kaverista kuullaan vielä.

18-vuotias Zirkzee teki keskiviikkona bundesliigadebyyttinsä, kun hän tuli 90. peliminuutilla kentälle Philippe Coutinhon tilalle. Ottelu Freiburg-Bayern München oli tuossa vaiheessa tilanteessa 1-1.

Hollantilaisnuorukaisen päätä ei totisesti palellut, sillä vain reilua minuuttia myöhemmin hän teki avausmaalinsa Saksan Bundesliigassa, ensimmäisellä pallokosketuksellaan sarjassa. Zirkzeen maali jäi pelin voittomaaliksi, mutta vielä lisäajan viidennellä minuutilla Serge Gnabry teki loppunumeroiksi 3-1.

Voi hyvin olla, että Zirkzeen maali osoittautuu erittäin tärkeäksi myös mestaruustaistelussa. Kun sarjaa on pelattu ottelua vaille puolet, on Bayern München kärkikaksikkoa RB Leipzig ja Borussia Mönchengladbach neljä pistettä jäljessä.

GOAL

@goal
When you score an injury-time winner with your first touch on your Bundesliga debut 😲

Joshua Zirkzee living the dream at 18 😍

FC Bayern München

@FCBayern
✅ Bundesliga-Debüt.
✅ Eine Minute auf dem Platz.
✅ Entscheidet das Spiel mit dem ersten Ballkontakt.

🔥 Was für ein Abend für Joshua #Zirkzee!

#SCFFCB #FCBayernSelfie

Zirkzee debytoi Bayernin edustusjoukkueessa viime viikolla, kun hän pelasi merkityksettömässä Mestarien liiga -ottelussa Tottenhamia vastaan neljä minuuttia. Mielenkiintoista 193-senttisen kärkimiehen tarinassa on, että hän teki maalin Bundesliigassa aikaisemmin kuin Bayernin kakkosjoukkueessa 3. Bundesliigassa. Zirkzee on pelannut kolmosliigassa tällä kaudella 13 ottelua.

Kansainvälisissä otteluissa nuorukainen on jo kunnostautunut. Kolmessa UEFA Youth Leaguen ottelussa on syntynyt neljä maalia, ja yhdeksässä Hollannin alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelissä kahdeksan osumaa. Bayern Münchenin junioriakatemiaan Zirkzee siirtyi Feyenoordin junioreista elokuussa 2017.

Joshua Zirkzeestä tuli samalla Bundesliigan historian nuorin hollantilainen maalintekijä, ja Bayernin seurahistorian kolmanneksi nuorin Bundesliigassa maalannut pelaaja.

OptaFranz

@OptaFranz
18 - Joshua #Zirkzee marks his first goal for @FCBayernEN and becomes the youngest Dutch player so score in the Bundesliga (18 years, 210 days). Jongen. #SCFFCB #Bundesliga

The resemblance is uncanny.
Joshua Zirkzee, remember the name.