Satumainen debyytti – 18-vuotias lupaus toi Bayernille pisteet ensimmäisellä pallokosketuksellaan

© Kuva: Getty Images

Muistakaa nimi Joshua Zirkzee. Voi hyvin olla, että tästä kaverista kuullaan vielä.

18-vuotias Zirkzee teki keskiviikkona bundesliigadebyyttinsä, kun hän tuli 90. peliminuutilla kentälle Philippe Coutinhon tilalle. Ottelu Freiburg-Bayern München oli tuossa vaiheessa tilanteessa 1-1.

Hollantilaisnuorukaisen päätä ei totisesti palellut, sillä vain reilua minuuttia myöhemmin hän teki avausmaalinsa Saksan Bundesliigassa, ensimmäisellä pallokosketuksellaan sarjassa. Zirkzeen maali jäi pelin voittomaaliksi, mutta vielä lisäajan viidennellä minuutilla Serge Gnabry teki loppunumeroiksi 3-1.

Voi hyvin olla, että Zirkzeen maali osoittautuu erittäin tärkeäksi myös mestaruustaistelussa. Kun sarjaa on pelattu ottelua vaille puolet, on Bayern München kärkikaksikkoa RB Leipzig ja Borussia Mönchengladbach neljä pistettä jäljessä.

Zirkzee debytoi Bayernin edustusjoukkueessa viime viikolla, kun hän pelasi merkityksettömässä Mestarien liiga -ottelussa Tottenhamia vastaan neljä minuuttia. Mielenkiintoista 193-senttisen kärkimiehen tarinassa on, että hän teki maalin Bundesliigassa aikaisemmin kuin Bayernin kakkosjoukkueessa 3. Bundesliigassa. Zirkzee on pelannut kolmosliigassa tällä kaudella 13 ottelua.

Kansainvälisissä otteluissa nuorukainen on jo kunnostautunut. Kolmessa UEFA Youth Leaguen ottelussa on syntynyt neljä maalia, ja yhdeksässä Hollannin alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelissä kahdeksan osumaa. Bayern Münchenin junioriakatemiaan Zirkzee siirtyi Feyenoordin junioreista elokuussa 2017.

Joshua Zirkzeestä tuli samalla Bundesliigan historian nuorin hollantilainen maalintekijä, ja Bayernin seurahistorian kolmanneksi nuorin Bundesliigassa maalannut pelaaja.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille