Kun vuosi (ja vuosikymmen) vaihtuu, merkitsee se samalla myös tammikuun siirtoikkunan aukeamista. Joitain isoja siirtoja on jo julkistettukin, merkittävimpänä kenties Erling Braut Hålandin siirto Red Bull Salzburgista Borussia Dortmundiin.

Suuren rahan siirtoja tullaan varmasti tammikuusa näkemään, mutta oma mielenkiintonsa liittyy aina pelaajiin, joiden voimassaoleva sopimus lähestyy loppuaan. Sellaiset pelaajat, joiden sopimus päättyy kesällä 2020, saavat alkaa keskiviikosta lähtien neuvottelemaan vapaasti kiinnostuneiden seurojen kanssa.

Näissä tapauksissa kyseeseen voi tulla joko varsin edullinen tammikuusiirto – jotta nykyinen seura saa edes jonkinlaisen siirtokorvauksen – tai siirto ilmaiseksi uuteen seuraan tulevana kesänä. Jos pelaaja suostuu siirtymään ensi kesänä uuteen osoitteeseen ilman vanhalle seuralle maksettavaa siirtokorvausta, varmistaa hän usein itselleen korkeamman palkkatason tai tuntuvan allekirjoitusbonuksen.

Jatkosopimuksesta kieltäytyminen on tuntunut olevan viime vuosina yleistymään päin, juuri edellä mainitusta syystä johtuen. Ilmaissiirrossa voittaa usein tuntuvia rahasummia sekä uusi seura, siirtyvä pelaaja että myös pelaajan agentti. Häviävä osapuoli on sitten vanha seura, joka jää pahimmassa tapauksessa kokonaan ilman korvausta.

Trendi on joka tapauksessa ollut se, että yhä useampi huippupelaaja katsoo sopimuskautensa mielellään loppuun rahakkaan uuden siirron toivossa.

Marca kokosi yhteen tunnetuimpia ja tärkeimpiä pelaajia, joiden sopimus on kesällä katkolla. Eikä listaus ole lainkaan vähäpätöinen.

Muun muassa PSG:n maalitykki Edinson Cavani aloittaa sopimuksensa viimeisen puolivuotiskauden. Uruguaylaista on viety huhuissa MLS-liigaan ja Atlético Madridiin. Chelsean Willianista on puolestaan ollut jo pitkään kiinnostunut Barcelona.

Tottenhamin Christian Erikseniä on huhuttu jo pitkään Real Madridiin, mutta täysin realistinen skenaario on myös, että tanskalainen siirtyy kesällä ilmaiseksi Juventukseen. Onhan Juventus erikoistunut viime vuosina erinomaisiin ilmaissiirtoihin.

Alla tärkeimpiä poimintoja niistä pelaajista, joiden sopimus on katkolla tulevana kesänä, ja jotka saavat huomisesta alkaen vastailla rauhallisin mielin puhelimeen seurapomojen soitellessa.