Teemu Pukin huikea vuosi aukeaa tilastojen kautta – Englannissa vain pari tehokkaampaa pelaajaa

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki teki keskiviikkona kauden kahdeksannen maalinsa Valioliigassa. Pukki sai Alexander Tetteyltä hyvän pystysyötön, karisti puolustajan niskastaan ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan verkkoon etunurkasta. Pukin maalista huolimatta Norwich hävisi Southamptonille 1-2.

Suomalaishyökkääjä on Valioliigan maalipörssissä jaetulla seitsemännellä sijalla. Pukin edellä ovat Jamie Vardy (14 maalia), Tammy Abraham (11), Pierre-Emerick Aubameyang (10) sekä Sergio AgüeroMarcus Rashford ja Sadio Mané (kaikki 9). Pukki teki nyt maalin kahdessa peräkkäisessä pelissä ensimmäisen kerran sitten elokuun. Maajoukkueesta tuttu hyvä vire palasi siis nyt myös Valioliigaan.

Kaiken kaikkiaan Pukki on tehnyt kalenterivuoden 2019 aikana Norwichille sarjaotteluissa yhteensä 22 maalia. Se on kolmanneksi korkein sarjamaalien lukema, kun otetaan huomioon Englannin neljä korkeinta sarjatasoa. Tehokkaampia ovat olleet vain jo mainittu Jamie Vardy 26 maalillaan, sekä Mestaruussarjan Hullissa pelaava Jarrod Bowen. 22-vuotiaalla Bowenilla maaleja on 24.

Pukista tuli keskiviikkona myös kahdeksas pelaaja tällä vuosituhannella, joka on tehnyt Norwichille 50 tehomerkintää (maalit ja maalisyötöt yhteenlaskettuna). Pukki tarvitsi tähän saavutukseen vain 61 ottelua. Ainoastaan Grant Holt ylsi 50 tehopisteeseen nopeammin, 55 ottelussa.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.