Varoituskolmio nostettu Huuhkajille – belgialaistähti pani hurjan show’n pystyyn

© Kuva: Getty Images

Lauantaina voitiin todeta leikkisästi Teemu Pukin hakeneen jo asemia ensi kesän EM-turnaukseen, kun Pukki pani pallon Leicesterin ja Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin selän taakse. Tulevan kesän EM-kisat saattoivat käväistä myös sunnuntaina Valioliigaa seuranneiden futisjännärien mielissä, sillä sellaisen show’n pani pystyyn Kevin De Bruyne. De Bruyne on Huuhkajien alkulohkon viimeisen vastustajan Belgian johtavia pelaajia.

Kotijoukkue Arsenal loi ensimmäisen maalipaikkansa jo puolen minuutin kohdalla, mutta miltei heti perään iski valioliigamestaruutta puolustava Manchester City. Pallo liikkui liukkaasti ja tarkasti, Gabriel Jesus löysi syötöllään boksin reunamilta De Bruynen, ja tämä laukoi upean kudin riman alle. Peliä oli pelattu noin puolitoista minuuttia.

Hieman ennen avausvartin täyttymistä oli De Bruynen vuoro rakentaa. Kombinaatiot olivat jälleen kunnossa ja De Bruynen poikittaissyöttö päätyi Raheem Sterlingille, joka sijoitti pallon tyhjään verkkoon.

Pelin 40. minuutilla asialla oli jälleen De Bruyne. Hän karkasi näpsäkästi vartioijiltaan ja ampui tarkasti rangaistusalueen takaa pallon alanurkkaan. Kylmänviileää viimeistelyä. Niin yllättävää kuin se onkin, oli kyseessä vasta De Bruynen uran ensimmäinen kahden maalin peli Valioliigassa.

Vielä aivan avausjakson lopussa De Bruyne oli erittäin lähellä hattutemppuakin. Tämä osuma olisi ollut vieläpä kaikkein komein. Arsenalin maalivahti Bernd Leno venyi kuitenkin huipputorjuntaan ja sai tökättyä ylänurkkaan matkalla olleen pallon tolpan kautta kentälle.

Cityn 3-0 -taukojohto oli kotijoukkue Arsenalille liikaa. Toisella puoliajalla tempo laski eikä riskejä otettu. 3-0 jäi myös Manchester Cityn voittonumeroiksi.

City on viihtynyt Emirates Stadiumilla viime vuosina loistavasti. Arsenal on jäänyt viimeisten 2,5 kauden aikana kotikentällään valioliigaotteluissa maaleitta vain kolmesti, ja joka kerta sen on nollannut juuri Manchester City.

28-vuotiaan Kevin De Bruynen ällistyttävän huikea ottelu – ja etenkin sen avausjakso – oli omiaan tarjoamaan oppimateriaalia myös Huuhkajien valmentaja Markku KanervalleTim SparvGlen Kamara ja kumppanit saavat panna ensi kesänä De Bruynen kanssa parastaan.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.